Alt yapıdan yetiştirdiği sporcularla mücadele ettiği ligde son haftalara kadar şampiyonluk iddiasını sürdürüp ligi ikinci tamamlayan Karacasuspor’da Başkan Ali Aytaç sezonu değerlendirdi. Aytaç, “Başarılı bir sezon geçirdik. Önümüzdeki yılda da her hafta taraftarına güzel bir 90 dakika yaşatmak için sahaya çıkan bir ekip olacağız” dedi. Aydın Birinci Amatör Futbol Ligi Birinci Küme’de son ana kadar şampiyon Kuyucakspor’u takibini sürdüren ve ligi 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 32 puan toplayıp 2. sırada tamamlayan Karacasuspor etkili bir performans sergiledi. Ligi kırmızı kartsız tamamlayarak geçmiş yıllardaki agresif görüntüsünden uzak bir görüntü ortaya koyan Karacasuspor, 25 kişilik kadrosunun 20’sinin alt yapıdan kendi yetiştirdiği sporcular olmasıyla da fark yarattı. 2021-2022 Futbol sezonunda Karacasuspor A takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduklarını dile getiren Başkan Ali Aytaç, “Başarılı bir sezon geçirdik. A takımımızın tarihinde bu kadar puan topladığı sezon oldu mu bilmiyorum. Ayrıca tarihinde ilk defa kırmızı kart görmeden sezonu tamamladık. Karacasuspor için bir milat oldu. Sadece top oynamayı isteyen bir takım vardı. 25 kişilik kadromuzun 20’si Karacasuluydu. Bu da önemliydi. Biz öz kaynaklarla sahaya çıkmaya böyle mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

“MİSYONUMUZ KARACASULU ÇOCUKLARI YETİŞTİRMEK”

Gelecek ay genel kurul olduğunu hatırlatan Aytaç, “Yeni yönetim listemiz büyük ölçüde hazır. Daha güçlü bir yönetimle geleceğiz. Ama isteyen varsa, ‘Sizden iyi yaparız’ diyen varsa bizden iyi yapacağına inandığımız birileri olursa bırakabiliriz. Yıllarca yapacağız diye bir şey yok. Kafa oynadığımızı gördükçe taraftarlarımızda şampiyonluk beklentileri arttı. Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıyoruz ama şampiyon olacağız diye öz kaynaklarımızdan vazgeçmiyoruz. Birkaç projemiz daha var. Gelecek sezon için bir durum değerlendirmesi yaparak hedef ve stratejilerimizi netleştireceğiz. Harcadığımız para ve bulunduğumuz yere baktığımızda kendimizi başarılı görüyoruz. U-11 ve U-12’ye büyük önem veriyoruz. Onların gelişimi çok önemli. Misyonumuz U-11 ve U-12 yaş grubunu yetiştirmek olduğunu altına basarak söyleyebilirim. 1967’den beri var olan bir kulübüz. Yakın gelecekte hedefimiz iki farklı jenerasyonumuzu birleştirip geleceğe yürümek” dedi.

“TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Taraftarların gösterdiği ilgiden de son derece memnun olduğunu sözlerine ekleyen Aytaç, sezon içinde aldıkları önemli kararlar konusunda da sorulara yanıt verdi. İbrahim Çalışkan’ın ayrılığı konusundaki soruyu yanıtlayan Aytaç, “İbrahim hocamızla karşılıklı anlaşarak böyle bir karara vardık. Kendisiyle bir sorunumuz yok. Her zaman bir aradayız. Teknik direktörümüzü kısa sürede belirleyeceğiz. Bizimle çalışmak isteyen teknik direktörler var. Bunlar arasında bir seçim yapacağız” dedi.

“BİZ DEVLETİMİZİN ALDIĞI KARARA UYDUK”

Kuyucakspor maçının hemen ardından bu kulübe transfer olan Yunus Emre Çelik konusunda da, “Maçtan sonra Kuyucakspor’a gitmek istediğini bize söyledi. Kendisi ilçemizin sporcusu. Zorluk çıkarmadık” yanıtını verdi. Tartışmalı geçen Kuyucakspor maçında yaşananlar hakkında değerlendirmesi sorulan Aytaç, “Öncelikle Kuyucakspor'un şampiyonluğunu kutluyorum. Biz Kuyucak’a taraftar götürmedik ama onlar buraya getirdi. Biz devletimizin aldığı karara uyduk ama onlar uymadı. Söyleyecek bir şey yok. Kuyucak taraftarı alınmamalıydı ama maalesef böyle bir şey yaşadık” şeklinde konuştu