Aydın’ın Efeler ilçesindeki Yunus Emre Anaokulu, eTwinning projeleriyle damga vurdu. Nuray Akyıldız’ın okul müdürlüğünü yaptığı Yunus Emre Anaokulu’nda bu yıl
‘Sağım Solum Yeşil’, ‘Çocuklar Haklı’, ‘Story Telling For Children’ ve ‘Oyuncağımı Tasarlıyorum’ adlı eTwinning projelerini hayata geçirildi. ‘Sağım Solum Yeşil’ projesi kapsamında Yunus Emre Anaokulu öğrencileri, okul bahçesine 40 adet zeytin ağacı dikti. ‘Çocuklar Haklı’ projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren öğrenciler, velilerine masallar okudu.

ÇOCUK-YAZAR BULUŞMALARI DÜZENLENDİ

Yabancı ortaklı Story Telling For Children projesinde öğrenciler, nitelikli çocuk kitaplarını öğrenme fırsatı buldu. Bu proje sürecinde diğer proje ortaklarıyla çocuk-yazar buluşmaları düzenlendi. Etkinliklerde yeni öğretim tekniği olan P4C Felsefi Soruşturma tekniği bu eğitimi alan öğretmenler tarafından uygulandı. Ayrıca öğrenciler proje etkinliklerinde Jıgsaw Planet, Wordwall, Storyjumber gibi Web2 araçları ile tanışarak teknolojiyi doğru kullanmaları konusunda yönlendirildi. ‘Oyuncağımı Tasarlıyorum’ projesi kapsamında öğrenciler, akıl ve zekâ oyunlarını evlerindeki atık materyalleri de kullanarak yeniden özgün bir şekilde tasarladı. Eğitim-öğretim sezonunu eTwinning projeleriyle dolu dolu geçiren öğrenciler, proje süreçlerinde hem öğrendi hem eğlendi.