Yangın, Nazilli Organize Sanayi girişinde bulunan bir mobilya imalathanesinde saat 12.35 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin yaptırdığı yeni dükkanlardan Mehmet Erol Sürer’e ait mobilya imalathanesinde süngerler alev aldı. İmalathanede çalışan işçiler alevleri görünce hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede yangın yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. İtfaiye ekiplerine ASKİ ekipleri de yardımcı olurken, çatıların sandviç panel olmasından dolayı alevler tornacı ve iplik tekstil işiyle uğraşan dükkanlara da sıçradı. Bu sırada dükkanların önünde ve içinde bulunan 20 AFC 347 ve 35 RK 774 plakalı araçlar da yangından büyük zarar gördü. Bu sırada yangında vatandaşların zarar görmemesi için polis ekipleri olay yerinde güvenlik şeridi çekerken, dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine sağlık ekipleri ambulansta oksijen takviyesi yaptı.
Bu sırada olay yerine Aydın Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır gelerek ekiplerden bilgi aldı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nazilli Belediye Meclis Üyesi Mert Öreroğlu, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan olay yerine gelerek yangından dükkanları zarar görmüş vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

6 ARAÇ, 15 PERSONELLE MÜDAHALE


Yangına en hızlı şekilde ekiplerin müdahale ettiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır, “Bugün saat 12:50 sıralarında merkezimize gelen yoğun duman ihbarı üzerine Nazilli itfaiye ekibimize ait 3 araçla ilk etapta müdahale ediyorlar. Ekipler mobilya imalathanesinin güçlü bir şekilde yandığını görüyorlar. Tavanların sandviç panel olması nedeniyle yangın diğer dükkanlara da sıçrıyor. Yaptığımız ilk incelemede yangının imalathanede çoklu kablo kullanımına bağlı çıktığını düşünüyoruz. Ama kesin sonuç raporda belli olacak. Ekiplerimiz yangına 6 araç ve 15 personelimizle müdahale etti. Ekiplerimiz yangını tamamen söndürdü, şu anda da soğutma çalışmaları devam etmekte. Herkese geçmiş olsun. Ekiplerimiz hızlı müdahalesiyle yangının büyümesi önlendi” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına devam ederken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.