Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde öğrenciler, e-twinning projesi kapsamında hünerlerini sergiledi. İlçedeki Vakıfbank İlkokulu 4’üncü sınıf öğretmeni Neslihan Akçay’ın kuruculuğunu üstlendiği ve Aydın ilinden 8 öğretmenin ortak olduğu “Kendi Oyunumu Tasarlıyorum” adlı e-twinning projesi kapsamında öğrenciler var olan akıl ve zekâ oyunlarını evlerinde olan artık materyalleri de kullanarak yeniden özgün bir şekilde tasarladı.

ÜRÜNLER TAM NOT ALDI


Karpuzlu ilçesinde 6 öğretmen, Karacasu ilçesinden bir öğretmen ve Köşk ilçesinden bir öğretmenin yer aldığı bu projede, proje ortakları aynı anda eş zamanlı olarak yaptıkları ürünleri sergileme şansı buldu. ‘Kendi oyunumu tasarlıyorum’ isimli e-twinning projesi kapsamında Şehit Şenol Akar Parkı’nda düzenlenen sergiye Karpuzlu Kaymakamı Musa Ayyıldız, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve birçok öğrenci velisi katıldı. Sergide öğrenciler, tasarladıkları oyunları protokol üyeleri, davetliler ve gelen misafirlere tanıttı.

OYUNLARI OYNAMA ŞANSI BULDULAR


Proje kurucusu Neslihan Akçay’ın projenin tanıtımı ile ilgili açılış konuşmasını yapmasının ardından protokol üyeleri kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirdi. Misafirler stantları tek tek gezerek oyunlar hakkında öğrencilerden bilgi alıp oyunları oynama şansı buldu. Proje kurucusu Neslihan Akçay’ın e-twinning’in iletişim kurmak, iş birliği içinde olmak, paylaşmak, proje geliştirmek, eğitim ile ilgili yenilikleri takip etmek olduğunu belirterek e-twinning’in Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğu olduğunu ve bu topluluğun bir parçası olmak için bu platformda yer aldıklarını belirtti.

HEDEF KALİTE ETİKETİNİ ALMAK


Bu proje ile öğrenciler var olan akıl ve zekâ oyunlarından kelime avı, mangala, reversi çeşitli bardak oyunlarını tasarladı. Çocuklar bu süreçte eğlenirken öğrendiler, öğrenirken de kendilerini geliştirdiler ve her türlü atık materyali kullanarak özgün oyunlar oluşturdular. Maliyeti yüksek olan akıl ve zekâ oyunlarını öğrenciler kendi imkânlarıyla çok düşük bir maliyetle yeniden tasarladı. Bu proje kapsamında hedeflerinin ulusal kalite etiketi olduğunu belirten Neslihan Akçay çok çalıştıklarını, çok emek verdiklerini ve bunun sonucunda kalite etiketini almak istediklerini ifade ederek kendilerine destek veren herkese, özellikle projenin bu hale gelmesindeki emeklerinden dolayı öğretmenlere okul yöneticilerine, öğrencilere ve velilere çok teşekkür etti.