Efeler ilçesindeki Kemer Mezarlığı ile Tellidede Mezarlığı arasındaki güzergahta ring dönen 8 Numaralı şehir için minibüsünün şoförünün araç içesinde sigara içtiği tespit edildi. Şoföre, Kooperatifin çalışma yönetmeliğinin 13. Maddesine istinaden “Araç içerisinde yolcu olmasa dahil sigara içilemez kuralını ihlal eden şoföre 10 gün çalışmama cezası verilir” kuralından dolayı ceza verildi. Kooperatifin uyguladığı cezanın ardından şoförün 10 gün minibüste direksiyon başına geçmesi engellendi.

BAŞKAN KOLLARI SIVADI


Kooperatif Başkanı Okan Yalçın, kendisinin işlettiği şehiriçi minibüsün şoförüne verilen cezanın ardından kollarını sıvayıp direksiyon başına geçti. Şoför koltuğuna 7 yıl sonra oturan Başkan Yalçın, bayramdaki tüm programlarını iptal etti. Sabah saat 07.00’de mesaiye başlayan ve gece saat 24.00’a kadar bayram boyunca mesai yapan başkan Yalçın, kaptan koltuğunda yolcuları taşıyarak sevenlerini birbirine kavuşturdu.

KİMSE MAĞDUR OLMASIN DİYE


Ramazan Bayramı’nda da aktif olarak sahada olan ve meslektaşlarıyla birlikte görevini yerine getiren Başkan Yalçın, “Şehiriçinde çalışan şoför arkadaşlarımız bayramda tatil yapmadan görevinin başında. Bayramda aileleri, çocukları birbirine kavuşturmanın mutluluğu bizi motive ve mutlu ediyor. Bu bayramda bana da çalışmak nasip oldu. Benim işlettiğim şehiriçi aracının şoförü kardeşimize, araçta sigara içtiği gerekçesiyle çalışma yönetmeliğimiz gereği 10 gün çalışmama cezası aldı. İnsanlar mağdur olmasın diye, cezalı şoförümüzün yerine ben kaptan koltuğuna geçtim. Mecburen bayramdaki tüm programlarımı da iptal ettim” dedi.

BAYRAM SEYRAN DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ


Şoför koltuğunda oturmayı özlediğini belirten Başkan Yalçın, “Şoförlüğe 1988 yılında başladım. 2006’da başkan seçilinceye kadar aktif olarak çalıştım. Başkanlığa ara verdikten sonra tekrar çalıştım ancak 2015’te yeniden başkan olduktan sonra şehir içi minibüsü kullanmıyordum. İstemediğimiz bir durum nedeniyle olsa da mesleğimizi özlemişim. Beni tanıyanlar bayramda şoförlük yaptığımı görünce şaşıyorlar. İş başa düşünce ne yapalım ekmek parası için çalışan meslektaşlarım gibi ben de bayram seyran demeden direksiyon sallıyorum” diye konuştu.