Sabah saatlerinde limana yanaşan Panama Bayraklı MSC Lirica, Malta Bayraklı Azamara Pursuıt ve Malta Bayraklı Celestyal Olympıa isimli kruvaziyerler ile yaklaşık 2 bin 139 turist ve bin 800 personel geldi. Gemiden inen turistlerin bir bölümü tur kapsamında Efes ve Meryemsns evini ziyarete gitti. ziyaretçilerin büyük bölümü ise ilçede kalarak alışveriş yaptı.

Bayramın Birinci günün de Star Flayer, Norvegian Jade ve Celestyal Crıstal İsimli kruvaziyer gemileriyle 2 bin 570 yolcu geldiğini belirten Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, “bugün Sabah saatlerinde yanaşan Panama Bayraklı MSC Lirica, Malta Bayraklı Azamara Pursuıt ve Malta Bayraklı Celestyal Olympıa isimli kruvaziyerler ile yaklaşık 2 bin 139 turist ve bin 800 personel geldi”dedi.

Güngör, “ Bayramın üçüncü ve son günün de de Ege Port Kuşadası Kruvaziyer Limanına Bahama Bayraklı Seabourn Encore, Marshall Islands bayraklı Sırena, Bahama Bayraklı Star Prıde ve Norveç Bayraklı Vıkıng SKY isimli 4 kruvaziyer gemisi limanımızda olacak. Bu gemiler ile yaklaşık 3 bin turistin limanımıza geleceğini umut ediyoruz. Ramazan Bayramı nedeniyle yerli ve yabancı tatilci akınına uğrayan Kuşadası’nda, Ege Port limanına gelen kruvaziyer gemileriyle esnafımız, bir nebzede olsa çifte bayram yaşadığını umut ediyoruz " dedi.