Çirkin Ördek Yavrusu isimli bilinen bir masal öğrenciler tarafından yeniden yazılıp sahneye taşınırken henüz okuma yazma aşamasına geçmeyen 5-6 yaş grubundaki Anasınıfı öğrencilerinin ezber ve rol kabiliyeti izleyenlerin takdirini kazandı. Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliği Karacasu Kaymakamı Hatice Gamze Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Taşdelen, idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler büyük bir ilgiyle takip etti. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik proje yürütücüsü Ahu Kuş Yıldız’ın açılış konuşması ve proje tanıtımı ile başladı. Ardından tiyatro oyununa geçildi. 15 anasınıfı öğrencisinin başarılı bir performansla sahneye taşıdığı tiyatro oyunu ayakta alkışlandı. Dekor olarak da her detayın düşüldüğü tiyatro oyununun ardından öğrenciler müzikli gösteri sundu. Öğrencilerin aileleriyle birlikte hazırladıkları kuklalarla ilgili sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilerin yazdığı masalı anlatan şiir yine beyaz perdeye yansıtıldı. Etkinlik sonunda öğrenci ve ailelere sertifikaları Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından takdim edildi.

“ÖĞRENCİLERİN HAYAL GÜCÜ GELİŞTİ”


Proje hakkında bilgi veren Öğretmen Ahu Kuş Yıldız, “ETwinning kapsamında ‘Bir Masaldı, Hayat Buldu’ Projesi hazırladık. Projemizin Sakarya’dan 4 ortağı var. Projemizin son aşaması olan tiyatro oyununu sahneledik. Masalları çocuklarımıza tanıtmak ve çocukların sağlamak masalları yorumlarını sağlamak istedik. Çirkin Ördek Yavrusu masalından yola çıkarak masalın sonunu değiştirdik. Masalla alakalı resimler çizdirdik öğrencilerimize ailelerimizle bu resimlerin kuklalarını yaptık. Şiire dönüştürdük. Tekerlemeler yazdık. Bunu bir tiyatroya dönüştürdük ve sahneledik. Bu proje sayesinde çocuklarımızın masallara sahip çıkmasını sağladık. 4-5-6 yaşında öğrencilerimiz kuklaları yaparken eğlendiler, öğrendiler. İş birliği içinde çalışmayı ve birlikte hareket etmeyi öğrendiler. Hayal etmenin hayatlarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bu projeyle birlikte güzelce irdeledik” dedi.

AİLELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILDI


Sözlerini sürdüren Kuş Yıldız, “Masalları biraz geri planda kalmıştı. Masalları yeninden ön plana çıkarmak, hayal gücünün bir sınırı olmadığını göstermek istedik. Görselleri okumayı başardılar. Kuklaları yaptılar. Sözcükleri şiire dönüştürmeyi öğrendiler, topluluk önünde kendilerini ifade ederek bu anlamda da tecrübe edindiler. Kelime dağarcıkları geliştirdiler. Yorum yapabilme, görsel materyalleri okuma becerisi kazandılar. Kitaplardaki resimleri bakarak masalı öğrendiler. Çizgi film izlediler. Masalı öğrendiler. Burada öğrenciler masala istedikleri gibi ekleme çıkarma yaptılar. Projemiz için ulusal kalite etiketi başvurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.