Atatürk İlkokulu 2-A sınıfının Aydın’daki 8 okulla birlikte proje ortağı olduğu "Kendi Oyunumu Tasarlıyorum" isimli eTwinning projesinde öğrenciler tasarladıkları oyunları protokol üyeleri ile birlikte diğer okullardan gelen öğrencilere tanıttı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte öğrencileri, Kaymakam Hatice Gamze Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu MYO Müdür Yardımcısı Mehmet Taşdelen, Halk Eğitim Müdürü Nadir Kambak, Mal Müdürü Zekai Amaç, İlçe Müftüsü Bayram Yılmaz, Karacasu Yurt Müdürü Alim Akar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler yalnız bırakmadı. Proje kurucu ve yürütücüsü Sevil Taşdelen’in açılış konuşması ve proje tanıtımının ardından protokol üyeleri kurdele kesip açılışı gerçekleştirdi. Misafirler, stantları tek tek gezip oyunlar hakkında öğrencilerden bilgi alıp oyunları deneyimledi. Etkinlik kapsamında ayrıca geleneksel çocuk oyunları oynandı. Keyifli anlara sahne olan oyunların ardından öğrenciler resimdeki hünerlerini sergiledi.

SIFIR MALİYETLE KENDİ OYUNLARINI TASARLADILAR


Proje hakkında bilgi veren Sevil Taşdelen, “eTwinning iletişim kurmak, iş birliği yapmak, proje geliştirmek, paylaşmak kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için Avrupa’daki ülkelerin katılımcı okullardan birinde çalışan öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler gibi personele yönelik bir platform sunmaktadır. Bu bağlamda biz de “Kendi Oyunumu Tasarlıyorum” projesine katıldık. Akıl ve Zeka Oyunları arasında yer alan, Kelime Avı, Mangala, Reversi ve Bardak oyunları tasarladık. Akıl ve zeka oyunları zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran çabuk öğrenmeyi sağlayan bir eğitim metodudur. Bu metot yıllardır ileri dünya ülkelerinde bir öğreti metodu olarak okullarda her seviyede öğretilmektedir. Eğlenirken öğrenme ilkesine dayanan zeka oyunları, zihni açıp öğrenmeyi kolaylaştırdığı için çocukların zeka gelişimine, yaratıcılıklarına ve akademik başarılarına katkı sağlar. Çocuklar eğlenirken öğrenir, zekaları gelişir. Her türlü teknolojik araç, gereç ve programı keşfederek hayatımıza ve eğitimimize entegre etmeyi hedefledik. Maliyeti yüksek olan akıl ve zeka oyunlarını öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla atık materyallerden sıfır maliyetle yeniden tasarladılar” dedi.

ULUSAL KALİTE ETİKETİ HEDEFİ


Sözlerini sürdüren Taşdelen, “3 aydır hazırlıklarını yaptığımız projede bugün öğrencilerimiz tasarladıkları oyunları sergiledi. Her hafta ayrı bir oyun tasarladık. Önce kelime oyunu tasarladık. Mangala ve reverse zaten var olan kuralları belli bir oyun. Çocuklarımız bu oyunun malzemelerini atık malzemelerden kendileri yaptı. Sıfır maliyetle kendileri tasarladı. Diğer oyunlardan bardak oyunu tamamen kendilerine ait. Bardak taşıma oyunu var, balonla taşıma, eş anlamlı, zıt anlamlı kelimeleri eşleştirme, resimlerle İngilizce kelimeleri eşleştirme oyunları var. Ayrıca kelime avı oyunumuz var. Dürüstlük, özveri, saygı, şefkat gibi değerler eğitiminin kelimeleriyle kelime avı oluşturup kendileri yazdılar. Bulmacayı tamamladılar ve çözmeye başladılar. Okulumuzdaki diğer öğrencilere çözdürdüler. Burada da farklı okulların öğrencileri bunu çözüyorlar. Bu saydığım oyunların kurallarını öğrencilerimiz tamamen kendileri yazdı. Yaratıcılığı son derece geliştiren bir aktivite oyun ortaya çıkarmak. Nisan ayının sonunda yaptığımız etkinleri sisteme yükleyeceğiz ve ulusal kalite etiketine başvuracağız. Ayrıca bütün belirli gün ve haftalarda sözel kodlama çalışmaları yaptık. Güvenli internet konulu bir çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün aramızda olan oyunlarımıza katılan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, protokolün değerli üyelerine, idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Öğrenciler de “Mangala ve reverse oyunları yaptık. Toplama, çıkarma, çarpma işlem pratiklerimizi geliştirdik. Kelime hazinemizi güçlendiren oyunlar hazırladık. İngilizce pratik yaptık. Hem eğlendik, hem öğrendik. Ayrıca Atık ürünleri kullanarak bunları değerlendirdik. Kağıt ve kartonları çöpe atmayıp oyunlarımız içim malzeme olarak kullandık” ifadelerini kullandı.