Nazillili müzisyen Derviş Elmas, yurt dışından bir akrabasının hayır yapması için gönderdiği parayı almak için para transfer merkezine gitti. Parayı Türk parası olarak alan Elmas, daha sonra evine gitti.

BİN LİRA FAZLA OLDUĞUNU GÖRDÜ


Evde paraya baktığında paranın bin TL fazla olduğunu gördü. Dekontla da karşılaştırınca paranın fazla olduğu kesinleşti. Ertesi gün parayı aldığı para transfer merkezine giden Elmas durumu işyerinde işlem yaptığı görevli Mücahit Bıçakçı’ya anlattı ve fazla parayı iade etmek istediğini söyledi. Görevli dekontla parayı karşılaştırınca fazladan para verildiği ortaya çıktı. Elmas’a teşekkür eden Bıçakçı, bu hareketin herkese örnek olmasını diledi.

“HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR


Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini dile getiren 38 yaşındaki Derviş Elmas, “Yurt dışında yaşayan halam Ramazan’da hayır yapmam için Euro cinsinden para gönderdi. Halam parayı yurt dışı para transferi yapan bir firma aracılığıyla göndermiş. Parayı almak için geldim. İşlemlerin ardından parayı alarak eve gittim. Baktım ki parada bin TL fazla var. Acaba doğru mu değil mi diye dekonta baktım, paranın fazla olduğunu anladım. Ertesi gün parayı aldığım işyerine geldim. İşyeri çalışanına durumu anlattım, dekontu gösterdim o da yanlışı anladı. Ramazanı yaşadığımız bu günlerde böyle yanlışlıklar olabiliyor. Bana teşekkür etti. Bu para bana hayır yapmam için gelmişti. Bizim bu zamana kadar Allah’a şükür hiç yanlış işimiz olmadı. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Bu olay herkesin başına gelebilir” dedi.

“KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”


Bu zamanda böylesi güzel insanların olmasının herkese örnek olmasını dileyen Mücahit Bıçakçı, “Müşterimiz parası geldiği için bize gelmişti. O an biraz yoğunduk, para ödemesini yaptık. Daha sonra tekrar geri geldi. Paranın biraz fazla olduğunu söyledi. Biz de yaptığımız incelemede müşterimize fazla vermişiz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlık görevini yerine getirdi. Kendisinden Allah razı olsun. Paramız geri geldi. Bu zamanda böylesi güzel insanlar olması herkese örnek olsun” ifadelerini kullandı.