Etkinlik merkez ve çevre mahallelerden yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladı. Dereköy‘de bulunan cemiyet alanında düzenlenen iftar yemeği yaklaşık 2 bin kişiyi buluşturdu. Köy halkının katkılarıyla imece usulü 30 yıldır geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde davetlilere çorba, nohut, güveç, turşu, keşkek ve aşure ikram edildi. Dereköy Muhtarı Erdoğan Özdemir’in misafirleri kapıda karşıladığı etkinlikte Mahalle Caminde görevli Müezzin Nuri Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaları eşliğinde ezanın okunması ile hep birlikte iftar yapıldı.

HER YIL İMECE USULÜ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR


Birlik ve beraberliği sağlayıp kaynaşmayı arttırmak adına 30 yıldır her Kadir Gecesi bu iftar yemeğini düzenlemeyi sürdürdüklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Erdoğan Özdemir, “Her yıl Kadir Gecesinde düzenlediğimiz etkinliğimizi 2 yıldır pandemi sebebiyle yapamıyorduk. Bu yıl bu etkinliğimizi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mahalle halkımızın katkılarıyla ayrı gayrı olmadan, sen-ben demeden birlik beraberlik içerisinde bu hayrı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Hayrımıza katkı sunan tüm halkımıza ve davetimize icabet eden tüm misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ”


Mahalle sakinlerinden Semih Şavk da, “Mahalle olarak dayanışma içerisinde hayrımızı her yıl gerçekleştiriyoruz. Dereköy Mahallemizin yanı sıra Güzelköy Mahalle halkımızın destekleriyle gerçekleştiriyoruz. 2 yıldır pandemi sebebiyle yapılamıyordu. Bu yıl gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha anlamlı olacağı için ilk yapıldığı günden bu yana Kadir Gecesi tercih edildi. Biz de bu geleneğimizi devam ettiriyoruz” dedi.
Çok sayıda vatandaşın yanı sıra MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Kurt ve Murat Töz, MHP Başkan Vekili Ozan Sayar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Fatih Akkın, MHP Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Demiralak, Uğur Çoban, İYİ Parti İlçe Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt, Yönetim Kurulu Üyesi Gani Şişman ve Karacasu Eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da iftar yemeğine katılanlar arasında yer aldı.