Birgül Yelegen 1982 yılında ilkokula başlaması gerekirken, okula hiç gidemedi. Okuma hayalini 2015 yılında Kuyucak Halk Eğitim Merkezi’nin Okuma-Yazma kurslarına katılarak gerçekleştirdi. Hiç ara vermeden eğitimine başlayan Yelegen Açık Öğretim Lisesini tamamlayıp lise mezunu olmaya hak kazandı. Yelegen, “Ben evlatlarımla hep gurur duydum. İstedim ki bir kez de onlar benimle gurur duysun. Şimdi oğlumla birlikte üniversite sınavlarına hazırlanıyoruz” dedi.  

‘BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM’


Lise diplomasını Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karadağ’ın elinden alan Yelegen, ilçeye çok büyük örnek oldu. Başarısından dolayı Yelegen’i tebrik eden Müdür Karadağ, “Birgül Hanım Müdürlüğümüz ve Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün destekleriyle önce okuma-yazma öğrendi. 7 yıllık süreçte açık öğretim okullarından sırasıyla ortaokul ve liseyi tamamladı. Kendisine bu diplomayı vermekten büyük onur duyduk. Birgül Hanım bu başarısıyla okuma-yazma bilmeyen her yaştan insanımıza örnek olmalıdır. Azminden ve başarısından dolayı kendisini tebrik ediyor; en kısa zamanda hayali olan üniversiteyi de kazanması dileğiyle başarılarının devamını diliyorum” dedi.

‘ŞİMDİ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORUM’


Mutlu ve çok heyecanlı olduğunu söyleyen Yelegen, “Okula hiç gidemedim. Okuma-yazma bilmemenin zorluluğunu tarif etmem çok zor. Okuyamamak içimde bir uhdeydi her zaman. Kendim okuyamasam da eşimle beraber kendimizi çocuklarımızın eğitimine adadık. Kuyucak Halk Eğitimi Merkezinin ilanlarını duyduğumda, çocuklarımın derslerine yardımcı olmak için okuma-yazma öğrenmem gerektiğini düşündüm. Acaba başarabilir miyim diye çok endişeliydim fakat halk eğitimi merkezinin ikinci bir ailem olacağı aklıma gelmezdi. Şu an biri öğretmen, biri hemşire, biri de üniversiteye hazırlanan, en küçüğü de 7. sınıf öğrencisi 4 çocuğum var. Ben evlatlarımla hep gurur duydum. İstedim ki bir kez de onlar benimle gurur duysun. Şimdi oğlumla birlikte üniversite sınavlarına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

‘ÖĞRETMENİM PES ETMEME HİÇ İZİN VERMEDİ’


Öncelikle kendisine okuma-yazmayı öğreten, inanan, güvenen ve desteğini hiç bir zaman esirgemeyen kurs öğretmeni Songül Sovukluk’a çok teşekkür eden Yelegen, “Pes etmeme asla izin vermedi. Abla kardeş gibi sevdik birbirimizi. Öğretmenimle görüşmeye devam ediyoruz ve sürekli daha da ilerlememi, hayallerimin peşinden koşmamı söylüyor. Kuyucak Halk Eğitimi ailesine de teşekkür etmek istiyorum. Onlar sayesinde kendimi çok rahat hissettim; ne zaman gitsem hep ilgiyle karşılandım. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

‘ÖĞRENME ARZUSU AZİMLİ BİR İNSAN’


Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tufan Meşeli ise, “Birgül Hanım öğrenme arzusu olan azimli bir insan. Okuma-Yazma öğrenerek başladığı süreçte, şu an lise mezunu oldu. Bu başarısı ile hem kendini, hem de bizleri mutlu etti. Kendisini tebrik ediyorum. İçinde bulunduğumuz yüzyılda okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması için çalışıyoruz. Günlük hayatta kimseye muhtaç olmadan banka hastane gibi işlemleri yapabilmek gerekiyor. Alan taramalarıyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit ediyoruz. Bu konuda toplumun her kesiminin bize destek vermesini istiyoruz. Okuma yazma bilmeyen tanıdıklarınızı lütfen Halk Eğitim Merkezlerine yönlendirin” ifadelerine yer verdi.