Etkinliklere ev sahipliği yapan İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda renkli görüntüler tam bir karnaval havası yarattı.

KARNAVAL HAVASINDA BİR BAYRAM

Kuşadası'nın 5 ayrı noktasında gerçekleşen etkinliklerde, çocuklar çifte bayram yaşadı. Kuşadası Belediyesi ekipleri İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda çocuklara balon, bayrak dağıtıp pamuklu şeker ikramında bulunarak yüzlerini güldürdü. Belediye bandosunun çaldığı ritmik müzikler, şarkılar eşliğinde palyaçoların, maskotların yaptığı gösteriler, şişme oyun parkı, minik Survivor pisti, çamura şekil verme, yüz boyama, el basma hatırası, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Konuk Bulgar halk oyunları ekibinin ve Türk ekibinin gösterilerine vatandaşlar ve çocuklarda da eşlik ederek onlarla birlikte oynadılar. Balıkçılar ve Kaya Şavkay Meydanı, Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerindeki etkinliklerde vatandaşlar belediye bandosu ve halk oyunları ekibine alkış tutarak eşlik ettiler.

ULU ÖNDERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANARAK KUTLUYORLAR

Karnaval havası gibi geçen 23 Nisan etkinliklerinde “Keşke biz de çocuk olsak” diye hayıflanan Sami-Yurdanur Ergene çifti, "23 Nisan, sadece Çocuk Bayramı değil aynı zamanda ulusal egemenliğimizin ilk adımının da kutlaması. Atatürk 1920’de meclisimizin açılış gününü ulusal egemenlik günü olarak ilan etmiş ve bir toplumun geleceğinin çocuklar olduğunu bildiğinden bu kutsal hediyeyi onlara emanet etmişti. O nedenle çocuklar bu coşkuyu ulu önderimizi saygı ve milletle anarak yaşıyorlar" dedi.