Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşçilerin, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma gününde emeği en yüce değer kabul eden, oluşturduğumuz tertip komitesi ve katılımcılar olarak emperyalizmin bölge ve ülkemiz üzerinde oynadığı oyunları görerek, iyi tahlil ederek emekçi, devrimci ve sınıfsal kimliklerimizle 1 Mayıs’ta Aydın Atatürk Kent Meydanı’ndayız. 1 Mayıs 1886’dan başlayıp 1 Mayıs 1977’de katledilenlerin anılarını yaşatmak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmek, temel hak, özgürlük ve adalet taleplerimizi, emperyalistlere ve yerli iş birlikçilerine haykırmak, yapılanlara, yaşananlara kayıtsız kalmamak için sözleşmeli personel statüsü ve taşeron işçiliğe dur demek için! 4688 sayılı kanunla yürütülen ‘toplu sözleşme “aldatmacasına karşı’ grevli toplu sözleşme” hakkımız için!”

“YANLIŞ TARIM POLİTİKALARINA DUR DEMEK İÇİN”

Açıklama şu şekilde devam etti: “657 sayılı devlet memurları kanunun değiştirilmesiyle esnek performansa dayalı ve güvencesiz çalışma tarzına dur demek için! Sağlık emekçilerine, eğitim emekçilerine uygulanan şiddete dur demek için! Sorgulayan, araştıran, günün koşullarına uygun akılcı eğitimi sistemini hakim kılıp, Irkçı, gerici, bölücü eğitime dur demek için! Özelleştirmeye dayalı talan ekonomisine son demek için! Yargının, bağımsız ve tarafsız olması için! Tarım alanındaki kayıt dışı, kuralsız çalıştırmayı değiştirmek, ülkemizi gıda anlamında dışa bağımlı hale getiren yanlış tarım politikalarına dur demek için! Emek karşıtı ve Cumhuriyetin temel değerlerinden koparılan anayasaya hayır demek için! Denetlenebilir, laik, devrimci, halkçı, sosyal hukuk devletinin yeniden inşası için! Sanata ve sanatçılara yapılan baskılara son vermek için! Yaşam hakkının kutsal olduğunun bilinciyle, sağlık hizmetlerinin, kamucu, ücretsiz, herkese eşit ve ulaşılabilir olması için! Etkili sendikaları zayıflatma, güdümlü sendikaları yetkili hale getirilme politikalarına dur demek için!”

“MEYDANLAR HALKINDIR, EMEKÇİLERİNDİR”

Açıklama şu şekilde tamamlandı: “Emperyalizmin ve işbirlikçilerin yürüttüğü, ülkemizin etnik ve inanç farklılığı temelinde parçalama projesine dur demek için! Sigortasız çalıştırmalara, işten çıkarma, işçi kıyımları ve işçi ölümlerine son demek için! Emeklilere insanca yaşamlarını sürdürecek ücret için! Açlık sınırının altındaki asgari ücrete, yoksulluk sınırının altında bırakılan çalışma ücretlerine hayır demek için! Birinci ağızdan söz verilip tutulmayan 3600-7200 ek gösterge için, kamu hastanelerinden özel hastanelere, yurt dışına nitelikli hekimlerin gidişine hayır demek için! Barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz, sosyal yardımlara muhtaç hale getirilmiş halkımız, diplomalı işsizlerimiz, talan edilen doğamız, kirlenen sularımız için! Tam bağımsız Türkiye talepleri olan tüm Aydın halkı ve emekçileri ile 1 Mayıs Pazar günü; el ele, kol kola, omuz omuza Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda olacağız. Emek ve emekçi söylemlerin farklı dili yoktur. Meydanlar halkındır, emekçilerindir. Eylemlilik kimsenin tekelinde değildir. Farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, emekçilerin birliğini sağlayacağız. Emekçilerin birliğinin sermayeyi yeneceğine olan inancımızla; bu memleket bizim. Bu cennet bizim. Yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu davet bizim.”