Aydın’ın Kuşadası ilçesi kıyılarından Yunanistan’ın Samos Adası’na geçmeye çalışan 36 düzensiz göçmeni taşıyan bot battı. Yunan Sahil Güvenlik unsurları 31 kişiyi kurtardıktan sonra can sallarına bindirip Türk karasularına itti. 1 göçmenin cansız bedenine ulaşırken, Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kayıp 4 kişi için arama kurtarma çalışmalarına başladı.
Edinilen bilgiye göre olay salı günü meydana geldi. Kuşadası Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı, Dilek geçidinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik Botu (TCSG-909) görevlendirildi. Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına 2 can salı içerisinde geri itilen ve kendi imkanlarıyla ulaşımı olmayan bir mevkiden karaya çıkan toplam 31 düzensiz göçmeni kurtardı.

KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR


Karaya çıkarılan göçmenlerden edinilen ilk bilgi doğrultusunda toplam 36 kişilik grup olarak Sisam Adası yakınlarında botlarının battığı, Yunan unsurları tarafından 31 kişinin denizden alınarak 2 can salı içerisinde Türk Karasularına geri itildikleri öğrenildi. Türk ekipler kayıp olduğu değerlendirilen 5 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla Yunan makamlarına bilgi vererek destek istedi.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI


Sahil Güvenlik Komutanlığı bölgede başlatılan arama faaliyetleri için 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 2 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi görevlendirdi. Dün akşam saatlerinde Kuşadası önlerinde Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen 1 cansız bedenin kayıp olan düzensiz göçmenlerden birine ait olduğu belirlendi. Kaybolan 4 kişi için ise arama faaliyetleri devam ediyor. Kurtarılan düzensiz göçmenler sahil güvenlik karakol komutanınca yapılan sorgulamadan sonra gerekli sağlık kontrolleri için Kuşadası Devlet Hastanesi'nde gönderildi.