Aydın'da kaybolan zihinsel engelli genci 49 kişilik jandarma ekibi buldu Aydın'da kaybolan zihinsel engelli genci 49 kişilik jandarma ekibi buldu

Karacasu Yaylalı Mahallesi Çarşı Cami karşısında eşi ile birlikte simitçilik ve pastacılık yapan Davut Çam, ilçeye özgü ürünlerden biri olan Karacasu Pastasını geleceğe taşıyor. Çocukluğundaki lezzetin bugün üretimini yapan ve geleceğe taşıyan Davut Çam, hiçbir katkı maddesi içermeden doğal yöntemlerle üretilen Karacasu Pastasının uzun süre bayatlamamasından dolayı da arazi işlerinde çokça tercih edildiği dile getirdi. Ünlü markaların bisküvi ve pasta çeşitlerine karşın ilçenin en çok aranılan ürünlerinden olan ve halk arasında Takkalı Pastası olarak da bilinen Karacasu Pastası ilçenin tarihinde önemli bir yer tutuyoryillarin-vazgecilmez-lezzeti-karacasu-pastasi-kendi-uretiyor-esi-satiyor-448684-3f44be5c35b52cd850463d21ca97fbca.jpg

39 YILDIR SEKTÖRDE

Üretimini kendisinin gerçekleştirdiği ürünlerin satışını eşi Meryem Çam'ın yaptığı dile getiren Davut Çam, "39 yıldır bu sektörün içindeyim. 1985 yılında ilkokuldan çıktıktan sonra 11 yaşında başladım. O yıldan beri devam ediyorum. Simitcilik ve pastacılıkla uğraşıyorum. Karacasu Pastası, simit, poğaça üretiyoruz. Lokmaya gidiyoruz. 2002'den beri Karacasu'da hizmet veriyoruz. Ben ürünlerin imalatını gerçekleştiriyorum. Eşim satışını yapıyor. Karacasu Pastası, çocukluğumuzdan beri bildiğimiz bir ürün. Biz son olarak bu şekli aldırdık. Karacasu'ya özgü bir ürün. Bayatlamayan bir ürün" dedi.yillarin-vazgecilmez-lezzeti-karacasu-pastasi-kendi-uretiyor-esi-satiyor-448684-3456aaccaee740fdbdd1e9bb939164c4.jpg

KARACASU PİDESİ NASIL MEŞHURSA PASTASI DA ÖYLE MEŞHUR

Sözlerini sürdüren Çam, "Yağ, un, su ve şeker kullanılarak üretilen bir pasta çeşidi. Herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Tamamen doğal olarak üretiliyor. Özellikle zeytin ve tütün zamanında çok tercih ediliyor. Bayatlamadığı için tarlalarda kahvaltılarda, çay molalarında aranılan bir ürün. Eskiden arasına lokum konularak da tüketiliyordu. Dondurma koyup da yiyebilirsiniz. Karacasu'dan başka bir yerde üretilmiyor. Makina üretimi değil hijyenik şartlarda elle üretiliyor. 2009'dan beri Karacasu pastasının üretimini gerçekleştiriyorum. Haftalık 500 torba üretiyorum. Bir torbanın içinde 40 adet oluyor. Karacasu'ya İzmir'den, İstanbul'dan, Almanya'dan gelen vatandaşlar oralara götürüyorlar. Karacasu pidesi nasıl meşhursa Karacasu pastası da öyle meşhur" şeklinde konuştu.yillarin-vazgecilmez-lezzeti-karacasu-pastasi-kendi-uretiyor-esi-satiyor-448684-58a93f1d7331f90aacf183a47a5961c8.jpg

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK