Salman

Son dakika Aydın haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Karacasulu ustadan öğrendi, Buharkent’te yaşatıyor

Buharkent’te faaliyet gösteren Etem Emirhan Çorba Pide Pizza Izgara Yemek Salonu işletmecisi Ramazan Salınan, Karacasulu pide ustasından öğrendiği zanaatı 25 yıldır yaşatıyor.

Karacasulu ustadan öğrendi, Buharkent’te yaşatıyor
  • 17 Mayıs 2019, Cuma 14:28

Ev yemeklerinin yanı sıra 30 çeşit pide ile Buharkentlilere hizmet veren Ramazan Salınan, “11 yaşından bu yana pide yapıyorum. Karacasulu Süleyman Eken ustadan 25 yıl önce öğrendiğim lezzetli pidenin sırrını geliştirerek bugünlere geldim. Buharkentlileri leziz pide ile buluşturuyorum. Bizim pidemizin en önemli özelliği hamurunun yumuşak olmasıdır. İnsanlar bizi bu yüzden tercih eder. Henüz tatmamış olanları pidemizin lezzetini tatmaya bekliyorum” dedi.

CEMİYETLER İÇİN SİPARİŞ ALINIYOR

Aslen Tavaslı olan Ramazan Salınan, Nazilli’de pideciliğe başladı. 11 yaşında tezgaha giren Salınan, Karacasulu Süleyman Eken ustadan öğrendiği zanaatını geliştirerek bugünlere geldi. Salınan, sulu yemeklerin yanı sıra kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı sucuklu, peynirli yumurtalı, mantarlı başta olmak üzere 30 çeşit pide ile vatandaşlara hizmet veriyor. Salınan ayrıca, düğün ve cenazeler için toplu pide siparişi aldığını sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
  • ÇOK OKUNANLAR
  • SON DAKİKA
NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık