- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi bahçesinde yapılan Nevruz Bayramı Kutlaması’na, Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Murat Yılmaz, daire müdürleri, akademisyenler ve üniversiteli gençler katıldı.
YILBAŞI KUTLAMASI
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Murat Yılmaz, Nevruz’un baharın müjdecisi olduğunu belirterek adına yakışır güneşli bir günde Nevruz’u kutladıklarını söyledi.
Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü ise Nevruz’un Anadolu’da yüzyıllardır kutlandığını dile getirerek, “Türk milleti başta olmak üzere birçok toplumda 21 Mart yılbaşı olarak kutlanır. 21 Mart’ta toprak yeşermeye başlar, ağaçlar çiçek açar, göçmen kuşlar yuvalarına döner. Bugün aynı zamanda Türk tarihinde Ergenekon’dan çıkış olarak kutlanır. Baharı müjdeleyen Nevruz’un kardeşliğimizi güçlendirmesini ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
ATEŞ YAKILDI, DEMİR DÖVÜLDÜ
Konuşmaların ardından ADÜ öğrencileri tarafından şiirler okunurken, Aydın Gençlik Merkezi Folklor Ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Kutlamaların sonunda protokol üyeleri yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinden atladı, sembolik olarak demir dövdü. ADÜ'lü öğrenciler ise kaşıkta yumurta taşıma, halat çekme oyunları oynayarak Nevruz’u doyasıya kutladı.
Haber Videosu






Kaynak:
KAZIM YÖRÜKCE
Etiketler: aydın efeler aydın haberleri ses gazetesi Baharın müjdecisi 'Nevruz' kutlandı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nevruz Bayramı
HABERE YORUM YAZIN

-
Didim’de 7 isim yeniden listede
-
Akdoğan, basın mensuplarıyla buluştu
-
Azap Gölü ‘ulusal sulak alan’ ilan edildi
-
Bakan Çavuşoğlu Aydın'a geliyor
-
Milli servettin sahipsiz kalması üzüyor
-
Maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı
-
Alıcık’a Bereketli ve Hamzallı’da yoğun ilgi
-
Başkan Alıcık, kadınları yalnız bırakmadı