Dedebağ'da son iki gün daha yoğunlaşan hazırlıklar etin buğdayla buluşması aşamasına daha da yoğunluk kazanıyor. En önemli aşamalardan biri olan etin diftilmesi aşamasında Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve beraberindekiler de Dedebağ Yaylasına gelerek gönüllü olarak çalışanlara kolaylıklar diliyor.
BU ETKİNLİK HALKIN ETKİNLİĞİ
Etkinlik hakkında konuşan ve herkesi Dedebağ Keşkek Hayrına davet eden Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "743.sünü gerçekleştirdiğimiz Dedebağ Keşkek Hayrımızda bu akşamda etlerin diftilmesi aşamasında kendilerine yardım üzere aralarına katıldık. Cuma Mahallesi Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğimiz öncülüğünde yapılan önceleri mahalleye ve ilçeye hitap etse de her yıl ilçe ve il dışında merak edip gelenlerle büyüyen bir etkinlik. Paylaşımının ve dayanışmanın en güzel örnekleri burada sergileniyor. Bu sene dernek başkanımızdan aldığımız bilgiye göre bin 200 kilo et ve bin 200 kilo buğdaydan keşkek yapılacak. Bu hayrın asıl öncüsü dernek ve Cuma Mahallesi halkı. Bizler belediye olarak çevre temizliği ve gerekli konularda destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.
"DEDEBAĞ KEŞKEĞİNİN TADI BAŞKA HİÇBİR YERDE YOK"
Büyükyapıcı, sözlerini, "Şunu özellikle vurgulamak isterim. Karacasu'da her hafta 8-10 düğün olur. Her düğün de keşkek mutlaka ikram edilir. Buna rağmen hiçbiri bu kardeşliğin bu dayanışmanın örneği olduğu gibi burada yapılan gibi lezzetli olmaz. Yarın sabah herkesi bu keşkeğimizi tatmaya davet ediyorum" şeklinde sonlandırdı.
HAZIRLIKLARA KATILIM BU SENE DAHA DA ARTTI
Cuma Mahallesi Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, "Dedebağ Keşkek Hayrımızın hazırlıklarında sona geldik. Katılımın yoğun olacağı bu saatlerden belli. Önceki yıllara göre bu sene bir gün öncesinde burada yapılan hazırlıklara katılan da daha fazla oldu. Yoğun bir katılım olacağına inanıyoruz" dedi.