Kuşadası'nda Skandal! Pide Harcında Domuz Eti Tespit Edildi Kuşadası'nda Skandal! Pide Harcında Domuz Eti Tespit Edildi

Aydın’da yakılan anızlar, hem tarımsal hem de doğal ekosistemi yok ediyor. Söz konusu anız yangınlarının önüne geçmek için kentteki ekipler, yoğun çaba harcıyor. Bu kapsamda Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden de çiftçilere de çağrı geldi. Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sitesinde yayınladığı yazıda anız yakılmaması konusunda çiftçilere çağrıda bulundu.

Bunu Yaparsaniz Tarlalariniz Verimsizlesiyor Ciftcilere Onemli Uyari 507547 714A8E31Ce74F83390B9D070Cc17De75

“TARLALAR VERİMSİZLEŞİYOR”


Öte yandan anız yakmanın zararları ise şu şekilde gösteriliyor: “Anızın yakılması sonucunda gerek tarımsal ekosistem, gerekse doğal ekosistem tahrip edilmektedir. Özellikle topraktaki karbon ve azot dengesi yok olmakta ve tarlalar verimsizleşmektedir. Organik madde miktarı azalmaktadır. Mikrobiyolojik aktivite gerilemektedir. Omurgasızlar yok olmaktadır. Toprağın su tutma kapasitesi azalmaktadır. Toprak verimliliği düşmektedir. Yangınlar sırasında hava kirlenmektedir. Karayolu civarındaki anız yangınları görüş mesafesini azaltarak, trafik kazalarına sebep olmaktadır. Kontrolsüz olarak yakılan anızlar komşu tarladaki hasat edilmemiş ürünlerin yanmasına sebep olabilmektedir. Yangınlar bazen çitleri, tarla içerisindeki direkleri, meyve ağaçlarını yakabilmektedir. Orman ve konut yangınlarına sebep olabilmektedir. Yaban hayvanları ya yok olmakta, ya da yuvalarını kaybetmektedir. Anız yakmanın en önemli etkilerinden birisi de kurak ve yarı kurak bölgelerde erozyonu artırıcı rol oynamasıdır. Anız yakmanın hem eğime dik hem de eğime paralel sürümde erozyonu ve su kayıplarını arttırdığı belirlenmiştir.”

Bunu Yaparsaniz Tarlalariniz Verimsizlesiyor Ciftcilere Onemli Uyari 507547 E7177Ba045981353026B0Bb06C3Ba0Bf

Kaynak: HABER MERKEZİ