Doğal ve sağlıklı yaşamı benimseyenler arasında popülerliği giderek artan, yüksek besin değerlerine sahip vitamin, antioksidan ile mineraller bakımından zengin olan ve bu yönüyle de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan Hünnap, Aydın’da son yıllarda alternatif bir tarım ürünü olarak çiftçiler tarafından yetiştiriliyor. Hünnap meyvesinin Efeler İlçesinde hasadına başlanırken Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş ilk hünnap hasadında üreticileri yalnız bırakmadı.
ŞİFA DEPOSU
Hünnap bitkisinin doğal yaşam şartları içinde kendiliğinden yetişebildiği gibi kültüre alınarak da yetiştiriciliğinin yapıldığını, ağaç başına çeşit türüne göre 20-30 kilogram ürün alınabildiğini, şifa deposu olan bu ürünün yaş ve kuru olarak gıda ve ilaç sanayinde kullanılmakta olduğunu belirten Altıntaş, üreticilere bol ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.