2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlayan İlahiyat Fakültesi, öğrencilerin eğitim kalitelerinin artırılabilmesi ve ADÜ’nün bu konuda çalışmalar yaparak ilkler arasına girebilmesi adına altyapı çalışmalarını hızlandırdı.

PROJEYE BAŞLANDI

Fakülte Dekan Yardımcısı ve Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yakup Kaya öncülüğünde, sosyal medya ve yapay zekâ kullanımına yönelik çalışmalar yapan Elif Eliyatkın ile İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı ve Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yiğit’in de katkı sunduğu “Yapay Zekânın Din Eğitiminde İçerik Oluşturma Yöntemi Olarak Kullanımı ve Kişiselleştirilmiş Öğrenme Aracı ChatGPT” başlıklı proje çalışmasına başlandı.

Aduden Bir Ilk Din Egitiminde Yapay Zeka Kullanacak 508403 64Edab75C2F1F8Fd3326A574Fb502Ca5

FAKÜLTEDE UYGULANACAK

Proje kapsamında, ilk olarak yapay zekânın din eğitiminde nasıl kullanılabileceği, fakülte müfredatında içerik üretiminde yapay zekâdan nasıl faydalanılabileceğine yönelik akademik çalışmalar başlatıldı. Yapay zekânın din eğitiminde kullanımına yönelik makale çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelinerek, yapılan makale çalışması fakültede uygulanacak olan “Yapay Zekânın Din Eğitiminde İçerik Oluşturma Yöntemi Olarak Kullanımı ve Kişiselleştirilmiş Öğrenme Aracı ChatGPT” altyapısını oluşturacak. Proje sürecinde fakültede yer alan tüm bölümlerde projenin uygulanması sağlanacak.

Polonya’da ADÜ rüzgarı esti Polonya’da ADÜ rüzgarı esti

Aduden Bir Ilk Din Egitiminde Yapay Zeka Kullanacak 508403 8Fb1A03440C6694Dff7Eb55Ea41F79Bc

Kaynak: HABER MERKEZİ