Toplantıda konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası Belediyesi olarak, 2015 yılında kentimizde eğitim-öğretim hayatına başladığı halde bina sorunu bir türlü çözülemeyen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuvarı ile ilgili olarak bugüne kadar yetki ve olanaklarımız dâhilinde her türlü desteği verdik. Tarihi Kervansaray'ı kente turizm merkezi olarak kazandırmak istiyoruz'dedi.

'ÜNİVERSİTE TARİHİ KERVANSARAY'DAN ÇIKMAK İSTEMİYOR'

1 Kasım2024 tarihinde (bugün) sabah saat 10.00'da Pera Düğün Salonu'nda düzenlenen Kuşadası Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Günel, 'Tarihi Kervansaray'ı, ADÜ Devlet Konservatuvarı'na 2022 yılının Şubat sonuna kadar eğitimlerinde için tahsis ettik. Akabinde, eğitime yer arıyoruz diyerek ek süre istediler. 1 Mart 2022 tarihli meclis kararı ile yeniden süre verildi. O tarihten bu tarihe kadar belediye başkan yardımcılarım dahil, ben bizzat kendi adıma giderek üniversitenin eğitimi sürdürebilecekleri yer aradım. Biçok yer bulduk. Konservatuardaki yetkili arkadaşlar hiç birini beğenmedi. Yakın zamanda yeni yapılan bir binada 600 metre kare yer buldum ve görüştüm. Bu yeri de beğenmediler. Sonra anladık ki üniversite Kervansaray'dan çıkmak istemiyor. Kendileri ile bütün beşeri ilişkilerimizi düzgün bir şekilde kurduk. Bu noktada fikir alış verişinde bulunacağımız dekan ve rektör de bulamadık. Bizimle ilişki kuran aracı hocalar var sadece. Burası bizim kiracı olduğumuz bir yer dedik. Sizin, üniversite olarak buradan çıkman gerekiyor çünkü biz burayı kente bir turizm merkezi olarak kazandırmak istiyoruz. Kervansaray'ı, otel ve kent müzes yapma planlarımız var dedik. Tadilat izinlerimizi aldık ve her şeyimiz tamam' dedi.

'KERVANSARAY'DA ACİLEN TADİLATA BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR'

Tarihi Kervansaray'ın rutubet nedeni ile duvarlarında sıkıntı oluştuğunu ve elektrik sistemlerinin artık alarma verecek bir noktaya ulaştığını belirten Başkan Günel,sözlerine, 'Biz buraya ayda 470 bin lira kira ödüyoruz. Üniversiteye teklifimi de yaptık. Siz buradan çıkın ve biz bulduğunuz yerin kirasını ödeyelim dedik. Üniversite, Kervansaray'a gelmeden önce de belirli bir zaman kirasını biz ödemiştik. Bu dönem yeniden bağlantı kurmaya çalıştık üniversitemizle. Kervansaray için tadilata başlamamız gerektiğini bir kez daha belirttik. Kervansaray'da elektrik sistemi çöktü, rutubetten dolayı duvarlardaki sıkıntı var yani bu noktalara bir an önce dokunmamız lazım. Gelinen noktada artık Kervansaray'da elektrtik tesisatı kısadevre yapmaya başladı. Durum böyle olunca 25 Mart 2024 tarihinde yeniden kendilerine bir yazı yazdık' şeklinde devam etti.

'KONSERVATUVAR MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERİ PROVOKE EDİYOR'

Kuşadası Belediyesi'nin, konservatuvara ve öğrencilere sanki haksızlık yapıyormuş algısı uyandırıldığını belirten Başkan Günel, 'Konservatuarın müdürü çocukları provoke ediyor. Provakasyon yapıyor. Sanki, belediye orada haksız bir şey yapıyorum gibi çocukları kışkırtıyor ve sosyal medyada linç etmeye çalışıyor. Burada iki sebep var. Birincisi, Kervansaray'a ben 470 bin lira kira ödüyorum.Bu benim babamın parası değil halkın parası. Kervansaray'a halkın parasını veriyorum. Açıkça üniversiteye teklifimi yapıyorum. Başka bir yer bulun oranın kirasını ödeyelim diyorum. Ancak bulduğumuz yerlere ve sunduğumuz tüm tekliflere hayır diyorlar. Konservatuvar, Kuşadası Belediyesi'nin birimi değil. Bizim belediye olarak öncelikleri yok mu? Kuşadası'nda kendi birimlerime bile Kervansaray'ı tahsis etmedim. Kervansaray kentimizin bir turizm merkezidir. Bir an önce bu alanı turizme kazandırmak zorundayım. Şu güne kadar ödediğimiz 470 bin lira yılda 6 milyon yapıyor' dedi.

'ŞU AN GELDİĞİMİZ NOKTA TAMAMEN KAMU ZARARINA GİRİYOR'

ADÜ Devlet Konservatuvarı'na farklı teklifler sunduklarının ve hiç bir teklifin kabul edilmediğinin özellikle altını çizen Başkan Günel, ayrıca, 'Diş Hastanesi var. Bomboş duruyor ve çürüyor. Oraya neden götürülmüyor konservatuvar ben bunu merak ediyorum. Beklenen şey şu, Rektörlük hiçbir şey yapmayacak ben kuşadası Belediyesi olarak yapacağım. Neden? Kuşadası Belediyesi'nın bir kurumu değil. Benim çocuklar ve öğrenciler konusundaki hassasiyeti bilmeyen yoktur.O çocukların çoğuna akşamları yemek te veriyorum.Biz burada üzerimize düşeni fazlası ile yaptık.Şu an geldiğimiz nokta tamamen kamu zararı. Bugün rektörümüz görüşmek için gelecek. Umuyorum ki ortak bir çözüm bulunacak. Kuşadası Belediyesi olarak herkese aynı mesafeden bakıyorum. Burası benim hizmet alanım değil. Bizim onları desteklememiz gerekirken Konservatuvar sanki Kuşadası Belediyesi'nin bir birimi haline geldi. Rektörlüğün hiçbir şey yapası yok herşeyi Kuşadası Belediyesi yapsın istiyor. Neden?' dedi.

Aydın’da 14 öğretmen mesleğe adım attı Aydın’da 14 öğretmen mesleğe adım attı

'KUŞADASI BELEDİYESİ'NE YAPILAN MUAMELE HİÇ DOĞRU DEĞİLDİR'

'Bu noktada bizlere teşekkür edilmesi gerekirken kuşadası Belediyesi ve belediye meclisine şu an kamuoyunca bize reva görülen muamele Kuşadası Belediyesi ve meclise büyük haksızlıktır. Bizim öğrencilerle ilgili hasssasiyetimizi suistimal etmeye çalışmaktır. Bu durum hiç şık olmadı. Biz konuyu konuşabilme ve ortak bir paydaşabilmek için 3 yıldır muhattap arıyoruz. Kira vermek gibi bir zorunluluğumuz yok. Çocuklar kentte kalmak istiyorlar, gitmesin. Ki yaz sezonunda bu çocuklara etkinlikler yapabilmeleri için Güvercinada'da yer de veriyoruz. Talepleri olmamasına rağmen biz para ödüyoruz ve yer vererek yine destek oluyoruz. Konu, Kuşadası Belediyesi'nin hiç haketmediği noktaya geldi. Önce sosyal medyanın gücünü kullanarak bir kaşık suda fırtına kopardılar. Konservatuvar müdürününün provakasyonu ile öğrenci velilerine de ulaşım sağlandı. Bu durum bizler açısından hiç hoş olmadı. Kuşadası Belediyesi bugüne kadar Konservatuvar için herşeyi yapmasına rağmen ve teşekkür beklerken yapılan muamele hiç iyi ve doğru olmadı.'

Muhabir: AYLİN ESER