NUMUNE TEK

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

'Zeytin Festivali' örnek etkinliklerle sona erdi

Kuşadası Belediyesi tarafından “Bolluğa, Sağlığa, Barışa” temasıyla düzenlenen Kuşadası Zeytin Festivali, adından söz ettiren etkinliklerle sona erdi.  

'Zeytin Festivali' örnek etkinliklerle sona erdi
  • 05 Kasım 2018, Pazartesi 15:37

İki gün boyunca Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu gibi gastronomi dünyasının yıldız isimlerini ağırlayan Kuşadası Zeytin Festivali’nin ikinci gününde sunum ve söyleşiler ilgi gördü.
  ZEYTİN FESTİVALİ ULUSLARARASI ARENAYA TAŞINDI
  “Bolluğa, Sağlığa, Barışa” temasıyla düzenlenen Kuşadası Zeytin Festivali katılımcılara hem sağlığa, hem de mideye hitap eden sunum ve söyleşileri ile ilk kez düzenlenmesine rağmen damaklarda ve akıllarda yerini aldı. Yunanistan’dan konuk olarak etkinliğe katılan şef Stavros Koustenis’in geleneksel Girit mutfağından örnekler sunduğu gastroshowu beğeniyle izlendi. “Zeytinin İzinde Tuğrul Şavkay’ın Anısına” başlığı ile gerçekleştirilen söyleşide ise Mutfak Dostları Derneği ile Türk Kahvesi Araştırmaları ve Kültürü Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim,  Gazeteci ve Eski Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Gazeteci ve Yemek Yazarı Hülya Ekşigil, Gazeteci ve Yazar Deniz Alphan gibi basın ve gastronomi dünyasından çok değerli isimler festival ziyaretçileri ile buluştu. 
  DAMAKLARDA VE AKILLARDA YER EDİNDİ
  Festivale ev sahipliği yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın teşekkür plaketlerini sunduğu Değirmen Eko Yatırım A.Ş. Kurucu Başkanı Gürsel Tonbul ile Gazeteci ve Yemek Araştırmacısı Nedim Atilla’nın gerçekleştirdiği “Ege Zeytini Nasıl Dünya Markası Olur?” başlıklı söyleşi beğeniyle izlenirken, “Öğrenciler ile Yaratıcı Zeytin ve Zeytinyağlı Yemekler Yarışması” da festivalin bir diğer ilgi çekici etkinliği oldu. Burada birinciliği İrem Karakaya alırken, Alperen Özgül ikinci, Pınar Altun üçüncü oldu. Festivalin “Buluşma” adlı son gastroshowunda Şef Pelin Dumanlı “Zeytinyağlı ve Lavantalı Helva” ve Şef Mehtap Güngör “Zeytinyağlı Vejetaryen Mantı” sunumu yaptı.
  KUŞADASI GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
  Katılımcıların zeytin ve gastronominin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladıkları etkinlikler büyük ilgi gördü. Kuşadası’nın, sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra zeytin özelindeki bu binlerce yıllık mirasa sahip çıkan bir destinasyon olarak markalaşmasını sağlayacak festivalin Kuşadası turizmine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: ENVER ÖNDER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık