Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

“Tuzu azaltmak için sebze ve meyve tüketin”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, tuzu azaltmak için vatandaşlara sebze ve meyve tüketimini arttırmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.   

“Tuzu azaltmak için sebze ve meyve tüketin”
  • 12 Ağustos 2017, Cumartesi 8:14

"YEMEĞİN TADINA BAKMADAN TUZ ATMAYIN"
  Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük tuz tüketimini 5 gram olarak önerdiğini belirten Prof. Dr. Ceyhan, “Tuzu azaltmak için sebze ve meyve tüketimini arttırın. Yemek yerken baharatlardan yararlanın. Etiket okuyun. Potasyum tüketimini arttırın. Tuzu kademeli olarak azaltın. Hazır ürünleri dikkatli kullanın. Restoran seçimlerinde bilinçli olun. Kuruyemişleri tüketirken dikkat edin. Yoğurt ve çeşitlerine fazla tuz ekmeyin. Fast food tüketimini azaltın. Yemeğin tadına bakmadan tuz atmayın” dedi. 
  TÜRKİYE'DE TÜKETİM
  Türkiye’de günlük tuz tüketiminin ise 18 gram olduğunu kaydeden Ceyhan, “Ülkemizde tuz tüketimi bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor ve günlük 15 gram olarak belirlendi” diye konuştu. 


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: MEHMET KAVAS

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
ANKET

Cumhurbaşkanı kim olmalı?

NAMAZ VAKİTLERİ
özge
yukarı çık