NUMUNE TEK

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Tuğrul Şavkay, Zeytin Festivali'nde anıldı

Gastronominin önemli isimlerinden merhum Tuğrul Şavkay, Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte anıldı. İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu'nun yanı sıra Tuğrul Şavkay’ın Kuşadası’nda yaşayan annesi Müjgan Şavkay ile dostları katıldı.  

Tuğrul Şavkay, Zeytin Festivali'nde anıldı
  • 05 Kasım 2018, Pazartesi 16:48

Mutfak Dostları Derneği ile Türk Kahvesi Araştırmaları ve Kültürü Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim,  Gazeteci ve Eski Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Gazeteci ve Yemek Yazarı Hülya Ekşigil, Gazeteci ve Yazar Deniz Alphan gibi basın ve gastronominin önemli isimleri, etkinlikte anılarını paylaştı. 
  İLK KEZ ÜNİVERSİTELERDE GASTRONOMİ EĞİTİMİ VERİLMESİNİ SAĞLADI
  Aslen Nazillili olan Şavkay’ın gastronomi ile tanışması ve bu alanda yaptığı ve kazandırdıkları hakkında anılarını paylaşan katılımcılar, Türkiye’de ilk kez bir üniversitede gastronomi eğitimi verilmesini sağladığını söylediler. Başucu kitabı olan ‘Aşçıbaşının El Kitabı’nın Türkçe yazılmış en kıymetli gastronomik eser olduğunu ifade edilirken, Şavkay’ın iz bırakan anıları paylaşıldı.
  TUĞRUL ŞAVKAY KİMDİR?
  Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimi alan, aynı üniversitede siyaset bilimi alanında master ve doktora yapan Şavkay, 2003 yılında 52 yaşında hayata veda etti.  Gastronominin değeri Şavkay, yemek yemenin sadece aç kursağı doldurmak değil, bir felsefesi de olan, derin bir kültür olduğunu insanlara öğretti. Kervansaray Oteli mutfağında bulaşıkçı olarak işe başladı. Daha sonra ünlü otellerle restoranlarda, aşçı, yiyecek içecek yöneticisi, danışmanlık gibi görevler yaptı. Beş yıl boyunca da Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'nin tanıtım programlarında görev aldı. Şavkay, bölüm başkanlığı yaptığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün kurucuları arasındaydı. Ayrıca çeşitli gazetelerde görevler aldı, yazılar yazdı. Şefin Sofrası adlı UBF'nin katkıları ile hazırlanan bir yemek ansiklopedisi yayını ile çeşitli kitapları bulunmaktadır.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: ENVER ÖNDER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık