Garpark

Son dakika haberleri Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

  • Dolar
  • Euro
  • GR ALTIN
  • ÇEYREK

Nar kazanları kaynıyor

Yemek ve salataların vazgeçilmezi olan nar ekşisinin yapımı, doğal ve geleneksel yöntemlerle Karacasu’da da başladı. Karacasu’da yetişen narların toplanmasıyla başlayan hazırlıklar, meyvelerin ikiye ayrılmasıyla devam ediyor.   

Nar kazanları kaynıyor
  • 06 Ekim 2017, Cuma 17:54

Sopa gibi gereçlerin yardımıyla kabuğundan ayrılan narların taneleri çuvallara dolduruluyor. Sert bir zemin üzerinde çiğnenerek suyu çıkarılırken ardından saatler süren kaynatma işlemi başlıyor. Kazana ilk konulan nar suyundan 3’te bir oranında nar ekşisi elde edilirken yaklaşık 10 kilo nardan bir kilo nar ekşisi alınıyor. 
  ŞİFA KAYNAĞI
  Nar ekşisinin özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerektiği ve doğal antibiyotik olan nar suyunun bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu pek çok hastalıktan koruduğu ifade ediliyor. 
  GELECEĞE TAŞINMALI
  Annesi Şennur Mutlu ile yıllardır doğal ve geleneksel yöntemlerle nar ekşisi yaptıklarını dile getiren Aydın Mutlu, “Tamamen doğal ve sağlıklı nar ekşisi elde ediyoruz. Herhangi bir katkı maddesi bulunmayan nar ekşimizi kış boyunca tüketiyoruz. Bu doğal ve geleneksel yöntemler unutulmamalı ve gelecek kuşaklara taşınmalı diye düşünüyorum” dedi. 



 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

  • S.Lig
  • 1.Lig
  • 2.Lig Kırmızı
  • 2.Lig Beyaz
    Takımlar O G B M Av P
Şampiyonlar Ligi
UEFA
Alt Lig
    Takımlar O G B M Av P
    Takımlar O G B M Av P
    Takımlar O G B M Av P
NAMAZ VAKİTLERİ
BASINDA BUGÜN
TÜM GAZETELER
özge
yukarı çık