Garpark
Kuruçeşme

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

  • Dolar 3.7493
  • Euro 4.6510
  • GR ALTIN 162.59
  • ÇEYREK 265.70

Lezzetin adresi 'Hayri Usta' 

Aydın’da 2011 yılında hizmete açılan Hayri Usta Lokantası’nda, Arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ile kuzu etli enginar yemekleri, yoğun ilgi görüyor. Zeytinyağlı üç lezzeti Aydınlılara sunan tek işletme olan Hayri Usta Lokantası’nın Sahibi Hayrettin Dincil, tüm vatandaşları bu lezzetleri tatmaya davet etti.  

Lezzetin adresi 'Hayri Usta' 
  • 06 Şubat 2018, Salı 14:27

Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde hizmet veren Hayri Usta Lokantası, kurulduğu günden bugüne damak tadına güvenenlerin ve sofrasında eşsiz tatlar görmek isteyenlerin değişmez adresi oldu. Günlük 20 yemek ve 8 çorba çeşidiyle Aydınlılara Girit mutfağından leziz tatlar sunan işletme, her geçen gün aranılan lezzet olmaya devam ediyor. Tüm yemeklerde sağlık deposu olan zeytinyağını kullanan Hayri Usta Lokantası, özel lezzetleriyle de sektörde fark oluşturuyor. Özel lezzetler arasında ise arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün birçok vatandaşın bu üç lezzeti tatmak için işletmeye geldiğini kaydeden Hayri Usta Lokantası İşletme Sahibi Hayrettin Dincil, “Bu üç lezzeti başka bir işletmede bulamazsınız” diyerek vatandaşları arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar yemeye davet etti.
  “SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK FAYDALI”
  Bu üç lezzet hakkında bilgiler veren Dincil, “Şevketi bostanları en iyi şekilde temizliyoruz. Kemiksiz kuzu etini zeytinyağında soğan ile birlikte kavurduktan sonra haşlanmış olan şevketi bostan ile harmanlıyoruz. Harmanladıktan sonra defne, kekik ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Yeterli bir miktarda su ilave ettikten sonra ise 50 dakika boyunca pişiriyoruz. Arapsaçından kuzu kaburgayı yaparken ise öncelikle arapsaçının kök kısımlarını temizliyoruz. Sonra bu kısımları defne ve kekikle haşlıyoruz. Kaburgaları zeytinyağının içinde soğanla birlikte kavurduktan sonra haşladığımız arapsaçı ile karıştırıyoruz. İçerisine yeterli miktarda su koyduktan sonra 50 dakika boyunca fırında pişiriyoruz. Kuzu etli enginar ise benim en çok önem verdiğim yemeklerden bir tanesi. Mesleğinde 30 yılı geride bırakmış bir usta olarak enginarın her gün tüketilmesini öneriyorum. İşletme olarak sağlık açısından birçok faydası olan enginarı kuzu eti ile birleştirerek güzel bir tat elde ettik. Bu yemeği yaparken ilk olarak enginarları iyice temizleyerek kararmasını önlemek için limonlu suyun içine atıyoruz. Kuzu etini zeytinyağı ile kavurduktan sonra içine bir miktar soğan ve temizlediğimiz enginarları atıyoruz. Defne, karabiber ve su ilave ettikten sonra fırında 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra hazır hale geliyor. Bu üç lezzetimiz sağlık açısından çok faydalı. Karaciğer ve böbreğe iyi geliyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu üç lezzet vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün sadece bu lezzetleri tatmak için birçok bölgeden gelen müşterilerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı, bu üç lezzeti işletmemizde tatmaya davet ediyorum. Bu yemeklerimiz aynı zamanda bizim kültürümüz. İşletme olarak zengin mutfağımızla kültür ve lezzeti bir arada veriyoruz. Bu anlamda kültürümüze sahip çıkıp bu lezzetlerin daha da yaygınlaşması için çaba harcamalıyız. Bu anlamda Hayri Usta Lokantası olarak bu lezzetin tanıtılması ve tüketilmesi hususunda üzerimize düşen bir görev varsa her zaman hazırız” dedi. 
  “MESLEKİ BİRİKİM İSTİYOR”
  Yiyecek sektöründe başarılı olmanın yolunun kendine özgü bir yemek kültürü yapmaktan geçtiğini ifade eden evli ve iki çocuk babası Dincil, “Bu sektörde özenmeyeceksin. Kendi yemek kültürünü oluşturacaksın. Bu sektör mesleki birikim istiyor. Mesleki birikim olmadan başarılı olmak çok zor. Yiyecek sektöründe zirvede yer almak, işin mutfağından gelmekten geçiyor. Atılımcı olacaksın. Her şeyi devletten beklemeyeceksin. Kuvayi Milliye ruhu ile hareket ederek ülkemize ve milletimize faydalı olmak için çaba harcayacaksın. Bu anlayış içerisinde hareket edilirse herkes sektöründe başarılı olur” diye konuştu.  
Ayrıca Dincil, çıraklık eğitimlerinin lise statüsüne geçmesi gerektiğini belirterek garsonluk, aşçılık ve yamaklık bölümlerinin açılmasının bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: MEHMET KAVAS

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

  • S.Lig
  • 1.Lig
  • 2.Lig Kırmızı
  • 2.Lig Beyaz
    Takımlar O G B M Av P
1 Galatasaray 21 14 2 5 21 44
2 Fenerbahçe 22 12 8 2 20 44
3 İstanbul Başakşehir 21 13 4 4 19 43
4 Beşiktaş 22 11 8 3 20 41
5 Kayserispor 22 9 8 5 5 35
6 Demir Grup Sivasspor 22 10 4 8 -3 34
7 Trabzonspor 21 8 9 4 5 33
8 Göztepe 21 9 6 6 3 33
9 Yeni Malatyaspor 21 7 6 8 -4 27
10 Bursaspor 21 7 5 9 3 26
11 Kasımpaşa 21 7 5 9 -4 26
12 Akhisar Bld. Genç. 21 6 6 9 -9 24
13 Antalyaspor 22 6 6 10 -13 24
14 Gençlerbirliği 21 5 7 9 -9 22
15 Atiker Konyaspor 22 5 6 11 -7 21
16 Aytemiz Alanyaspor 22 6 3 13 -9 21
17 Osmanlıspor FK 22 5 4 13 -12 19
18 Karabükspor 21 3 3 15 -26 12
Şampiyonlar Ligi
UEFA
Alt Lig
    Takımlar O G B M Av P
1 Ümraniyespor 21 12 5 4 17 41
2 Çaykur Rizespor 22 12 5 5 14 41
3 MKE Ankaragücü 22 11 6 5 10 39
4 İstanbulspor 21 10 5 6 5 35
5 Altınordu 22 9 6 7 6 33
6 Gazisehir Gaziantep FK 21 8 8 5 16 32
7 Vartaş Elazığspor 22 8 7 7 3 31
8 Giresunspor 22 8 7 7 3 31
9 Boluspor 21 9 3 9 6 30
10 Balıkesirspor 22 9 6 7 5 30
11 Adanaspor 22 8 6 8 -8 30
12 Erzurum BB 22 7 8 7 1 29
13 Samsunspor 22 6 9 7 -6 27
14 Eskişehirspor 21 7 6 8 6 24
15 Adana Demirspor 21 6 6 9 -3 24
16 Denizlispor 22 5 5 12 -11 20
17 Manisaspor 22 7 2 13 -13 14
18 Gaziantepspor 22 1 4 17 -51 4
    Takımlar O G B M Av P
1 Afjet Afyonspor 22 15 6 1 29 51
2 Menemen Belediyespor 22 16 2 4 31 50
3 Hatayspor 22 15 3 4 25 48
4 Sivas Belediyespor 22 13 6 3 20 45
5 Keçiörengücü 22 13 4 5 31 43
6 İnegölspor 22 12 6 4 9 42
7 Sancaktepe Belediyespor 22 11 7 4 14 40
8 Sarıyer 22 10 3 9 5 33
9 Kastamonuspor 22 10 2 10 7 32
10 Tokatspor 22 7 7 8 -10 28
11 Etimesgut Belediyespor 22 7 5 10 -5 26
12 Amed Sportif 22 7 6 9 -1 24
13 Eyüpspor 22 7 3 12 -12 24
14 Bucaspor 22 6 5 11 -9 20
15 Bodrumspor 22 4 5 13 -18 17
16 Tuzlaspor 22 4 4 14 -17 16
17 Kocaeli Birlik Spor 22 2 2 18 -32 5
18 Mersin İdmanyurdu 22 1 0 21 -67 -18
    Takımlar O G B M Av P
1 Gümüşhanespor 22 14 3 5 22 45
2 Altay 22 12 6 4 15 42
3 Hacettepe Spor 22 10 9 3 19 39
4 Bugsaşspor 22 11 6 5 14 39
5 Sanliurfaspor 22 12 3 7 10 39
6 Sakaryaspor 22 10 8 4 11 38
7 Bandırmaspor 22 10 5 7 5 35
8 Kırklarelispor 22 10 5 7 4 35
9 Niğde Belediyespor 22 9 5 8 -4 32
10 Konya Anadolu Selçukspor 22 7 9 6 -2 30
11 Pendikspor 22 7 7 8 -1 28
12 Zonguldak Kömürspor 22 6 7 9 -7 25
13 Fatih Karagümrük 22 7 2 13 -9 23
14 Fethiyespor 22 4 8 10 -14 20
15 Kahramanmaraşspor 22 4 8 10 -14 20
16 Nazilli Belediyespor 22 4 4 13 -19 17
17 Karşıyaka 22 4 9 9 -9 15
18 Silivrispor 22 1 7 14 -21 10
NAMAZ VAKİTLERİ
özge
yukarı çık