KURUÇEŞME
Garpark
Kuruçeşme

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

  • Dolar 4.0839
  • Euro 4.9809
  • GR ALTIN 173.86
  • ÇEYREK 286.44

Lezzetin adresi 'Hayri Usta' 

Aydın’da 2011 yılında hizmete açılan Hayri Usta Lokantası’nda, Arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ile kuzu etli enginar yemekleri, yoğun ilgi görüyor. Zeytinyağlı üç lezzeti Aydınlılara sunan tek işletme olan Hayri Usta Lokantası’nın Sahibi Hayrettin Dincil, tüm vatandaşları bu lezzetleri tatmaya davet etti.  

Lezzetin adresi 'Hayri Usta' 
  • 06 Şubat 2018, Salı 14:27

Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde hizmet veren Hayri Usta Lokantası, kurulduğu günden bugüne damak tadına güvenenlerin ve sofrasında eşsiz tatlar görmek isteyenlerin değişmez adresi oldu. Günlük 20 yemek ve 8 çorba çeşidiyle Aydınlılara Girit mutfağından leziz tatlar sunan işletme, her geçen gün aranılan lezzet olmaya devam ediyor. Tüm yemeklerde sağlık deposu olan zeytinyağını kullanan Hayri Usta Lokantası, özel lezzetleriyle de sektörde fark oluşturuyor. Özel lezzetler arasında ise arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün birçok vatandaşın bu üç lezzeti tatmak için işletmeye geldiğini kaydeden Hayri Usta Lokantası İşletme Sahibi Hayrettin Dincil, “Bu üç lezzeti başka bir işletmede bulamazsınız” diyerek vatandaşları arapsaçı kökünden kuzu kaburga, kuzu etli şevketi bostan ve kuzu etli enginar yemeye davet etti.
  “SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK FAYDALI”
  Bu üç lezzet hakkında bilgiler veren Dincil, “Şevketi bostanları en iyi şekilde temizliyoruz. Kemiksiz kuzu etini zeytinyağında soğan ile birlikte kavurduktan sonra haşlanmış olan şevketi bostan ile harmanlıyoruz. Harmanladıktan sonra defne, kekik ve karabiber ilave edip karıştırıyoruz. Yeterli bir miktarda su ilave ettikten sonra ise 50 dakika boyunca pişiriyoruz. Arapsaçından kuzu kaburgayı yaparken ise öncelikle arapsaçının kök kısımlarını temizliyoruz. Sonra bu kısımları defne ve kekikle haşlıyoruz. Kaburgaları zeytinyağının içinde soğanla birlikte kavurduktan sonra haşladığımız arapsaçı ile karıştırıyoruz. İçerisine yeterli miktarda su koyduktan sonra 50 dakika boyunca fırında pişiriyoruz. Kuzu etli enginar ise benim en çok önem verdiğim yemeklerden bir tanesi. Mesleğinde 30 yılı geride bırakmış bir usta olarak enginarın her gün tüketilmesini öneriyorum. İşletme olarak sağlık açısından birçok faydası olan enginarı kuzu eti ile birleştirerek güzel bir tat elde ettik. Bu yemeği yaparken ilk olarak enginarları iyice temizleyerek kararmasını önlemek için limonlu suyun içine atıyoruz. Kuzu etini zeytinyağı ile kavurduktan sonra içine bir miktar soğan ve temizlediğimiz enginarları atıyoruz. Defne, karabiber ve su ilave ettikten sonra fırında 1 saat 15 dakika pişirdikten sonra hazır hale geliyor. Bu üç lezzetimiz sağlık açısından çok faydalı. Karaciğer ve böbreğe iyi geliyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Bu üç lezzet vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün sadece bu lezzetleri tatmak için birçok bölgeden gelen müşterilerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı, bu üç lezzeti işletmemizde tatmaya davet ediyorum. Bu yemeklerimiz aynı zamanda bizim kültürümüz. İşletme olarak zengin mutfağımızla kültür ve lezzeti bir arada veriyoruz. Bu anlamda kültürümüze sahip çıkıp bu lezzetlerin daha da yaygınlaşması için çaba harcamalıyız. Bu anlamda Hayri Usta Lokantası olarak bu lezzetin tanıtılması ve tüketilmesi hususunda üzerimize düşen bir görev varsa her zaman hazırız” dedi. 
  “MESLEKİ BİRİKİM İSTİYOR”
  Yiyecek sektöründe başarılı olmanın yolunun kendine özgü bir yemek kültürü yapmaktan geçtiğini ifade eden evli ve iki çocuk babası Dincil, “Bu sektörde özenmeyeceksin. Kendi yemek kültürünü oluşturacaksın. Bu sektör mesleki birikim istiyor. Mesleki birikim olmadan başarılı olmak çok zor. Yiyecek sektöründe zirvede yer almak, işin mutfağından gelmekten geçiyor. Atılımcı olacaksın. Her şeyi devletten beklemeyeceksin. Kuvayi Milliye ruhu ile hareket ederek ülkemize ve milletimize faydalı olmak için çaba harcayacaksın. Bu anlayış içerisinde hareket edilirse herkes sektöründe başarılı olur” diye konuştu.  
Ayrıca Dincil, çıraklık eğitimlerinin lise statüsüne geçmesi gerektiğini belirterek garsonluk, aşçılık ve yamaklık bölümlerinin açılmasının bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: MEHMET KAVAS

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

  • S.Lig
  • 1.Lig
  • 2.Lig Kırmızı
  • 2.Lig Beyaz
    Takımlar O G B M Av P
1 Galatasaray 30 20 3 7 36 63
2 Beşiktaş 30 18 8 4 34 62
3 İstanbul Başakşehir 30 19 5 6 22 62
4 Fenerbahçe 30 17 9 4 30 60
5 Trabzonspor 30 12 10 8 9 46
6 Göztepe 30 12 8 10 -5 44
7 Demir Grup Sivasspor 30 13 5 12 -5 44
8 Kayserispor 30 12 8 10 -6 44
9 Kasımpaşa 30 11 7 12 -2 40
10 Yeni Malatyaspor 30 10 8 12 -6 38
11 Bursaspor 30 10 6 14 -2 36
12 Akhisarspor 30 9 8 13 -10 35
13 Antalyaspor 30 9 8 13 -16 35
14 Atiker Konyaspor 30 8 8 14 -3 32
15 Aytemiz Alanyaspor 30 9 5 16 -6 32
16 Osmanlıspor FK 30 8 8 14 -6 32
17 Gençlerbirliği 30 7 9 14 -14 30
18 Karabükspor 30 3 3 24 -50 12
Şampiyonlar Ligi
UEFA
Alt Lig
    Takımlar O G B M Av P
1 Çaykur Rizespor 32 18 9 5 27 63
2 MKE Ankaragücü 32 17 8 7 18 59
3 Ümraniyespor 32 17 7 8 15 58
4 Boluspor 32 17 5 10 22 56
5 Gazisehir Gaziantep FK 32 15 8 9 22 53
6 Altınordu 32 15 7 10 11 52
7 Erzurum BB 32 13 10 9 9 49
8 Vartaş Elazığspor 32 13 8 11 12 47
9 İstanbulspor 32 13 7 12 2 46
10 Balıkesirspor 32 14 7 11 6 46
11 Adanaspor 32 12 7 13 -8 43
12 Giresunspor 32 11 8 13 4 41
13 Adana Demirspor 32 10 7 15 -4 37
14 Eskişehirspor 32 11 7 14 4 37
15 Denizlispor 32 9 8 15 -8 35
16 Samsunspor 32 7 14 11 -13 35
17 Manisaspor 32 7 3 22 -43 15
18 Gaziantepspor 32 2 4 26 -76 1
    Takımlar O G B M Av P
1 Hatayspor 32 22 6 4 46 72
2 Menemen Belediyespor 32 21 7 4 40 70
3 Afjet Afyonspor 32 20 7 5 31 67
4 Sivas Belediyespor 32 18 9 5 27 63
5 Keçiörengücü 32 18 7 7 37 61
6 Sancaktepe Belediyespor 32 15 11 6 21 56
7 İnegölspor 32 16 7 9 7 55
8 Sarıyer 32 13 5 14 1 44
9 Etimesgut Belediyespor 32 11 8 13 -1 41
10 Kastamonuspor 32 12 3 17 -2 39
11 Tokatspor 32 10 9 13 -10 39
12 Eyüpspor 32 11 5 16 -8 38
13 Amed Sportif 32 10 8 14 -4 35
14 Bodrumspor 32 9 7 16 -15 34
15 Bucaspor 32 9 8 15 -11 32
16 Tuzlaspor 32 8 8 16 -12 32
17 Kocaeli Birlik Spor 32 4 4 24 -45 13
18 Mersin İdmanyurdu 32 1 1 30 -102 -17
    Takımlar O G B M Av P
1 Gümüşhanespor 32 18 7 7 26 61
2 Altay 32 17 9 6 25 60
3 Sanliurfaspor 32 18 5 9 19 59
4 Sakaryaspor 32 16 10 6 17 58
5 Bandırmaspor 32 17 7 8 17 58
6 Bugsaşspor 32 15 9 8 20 54
7 Hacettepe Spor 32 14 11 7 16 53
8 Konya Anadolu Selçukspor 32 14 9 9 5 51
9 Niğde Belediyespor 32 13 7 12 0 46
10 Kırklarelispor 32 10 9 13 -9 39
11 Zonguldak Kömürspor 32 9 10 13 -11 37
12 Pendikspor 32 9 9 14 -11 36
13 Kahramanmaraşspor 32 8 12 12 -14 36
14 Fatih Karagümrük 32 10 5 17 -14 35
15 Fethiyespor 32 7 11 14 -13 32
16 Nazilli Belediyespor 32 6 8 18 -25 26
17 Karşıyaka 32 6 9 17 -17 21
18 Silivrispor 32 2 11 19 -31 17
NAMAZ VAKİTLERİ
özge
yukarı çık