HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Kış hazırlıkları devam ediyor

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan nar ekşisinin yapımı, doğal ve geleneksel yöntemlerle Karacasu’da da başladı. İlçede yetişen narların toplanmasıyla başlayan hazırlıklar, meyvelerin ikiye ayrılmasıyla devam ediyor.     

Kış hazırlıkları devam ediyor
  • 03 Ekim 2018, Çarşamba 13:08

Sopa gibi gereçlerin yardımıyla kabuğundan ayrılan narların taneleri çuvallara doldurulmasının ardından sert bir zemin üzerinde çiğnenerek suyu çıkarılıyor. Ardından saatler süren kaynatma işlemi başlıyor. Kazana ilk konulan nar suyundan üçte bir oranında nar ekşisi elde edilirken, yaklaşık 10 kilo nardan bir kilo nar ekşisi alınıyor. Nar ekşisinin özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerektiği ve doğal antibiyotik olan nar suyunun bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu pek çok hastalıktan koruduğu belirtiliyor.
  "YENİ NESİL ÖĞRENMELİ"
  Yıllardır doğal ve geleneksel yöntemlerle nar ekşisi yaptıklarını dile getiren vatandaşlar, “Tamamen doğal ve sağlıklı nar ekşisi elde ediyoruz. Herhangi bir katkı maddesi bulunmayan nar ekşimizi kış boyunca tüketiyoruz. Bu doğal ve geleneksel yöntemler unutulmamalı ve gelecek kuşaklara taşınmalı diye düşünüyoruz” ifadelerini kullanıyorlar.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık