HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Genç aşçılar, hünerlerini sergiledi

Kuşadası'nda düzenlenen 'Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda, Ege'nin en lezzetli yemeklerini yapan şefler belirlendi.    

Genç aşçılar, hünerlerini sergiledi
  • 23 Şubat 2018, Cuma 12:50

Kuşadası Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kuşadası Kaymakamlığı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği, Kuşadası Ticaret Odası ile Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) işbirliğinde, GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, Genç Aşçılar ve Ege Şefler Yarışması nefes kesti.
  MADALYA MERSİN’E GİTTİ
  Fuar kapsamında düzenlenen yarışmada genç aşçılardan, kapalı kutular içinde verilen malzemelerle yemekler yapmaları istendi. Hünerlerini sergilen aşçılar günün sonunda jürinin değerlendirmesiyle madalyalarına kavuştu. Genç aşçılar kategorisinde, Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Sinem Tamkan, altın madalyayı alan isim oldu.
  "İŞİN SIRRI, YAPTIĞIN İŞİ SEVMEKTE"
  10'u yurt dışından olmak üzere 43 kişilik dev bir jüri tarafından değerlendirilen Ege Şefler Şampiyonası'nda ise kupayı, Mersin Üniversitesi ekibi aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Enes Gürhani, Nasibe Uluk ve Fatih Bayhan'dan oluşan ekip, takım olarak Ege'nin şefleri oldu. Üç şef, kapalı kutuda kendilerine verilen malzemelerle 2 saatte, başlangıç, tatlı ve ana yemek yaptı. Şefler, yemeklerine kattıkları lezzetle jüriden 90 puan alarak kupanın sahibi oldu. Şefler, en güzel yemeklerin sevgiyle yapıldığını belirterek, “İyi aşçı olmanın yolu işinizi sevmekten geçer. Sevgi, yemeğinize lezzet katar” dedi.
  KUŞADALI AŞÇI'NIN BAŞARISI
  Ege Şefler Şampiyonasi Kapalı Kutu Yarışması gümüş madalya kategorisinde, Sunis Efes Royal Palace Otel Sous Şefi Kuşadalı İbrahim Altun, 1. genel klasmanda 3. oldu. 
  Kupaları veren KUPAD Başkanı Uğur Apak, günümüzde otel mutfaklarının en taze ürünlerden sunum yaptığını söyledi. Apak, Türkiye'nin otel mutfaklarının en taze ürünlerle hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Otellerimizin mutfağı 5 yıldızlı. Evinizdeki mutfağa nasıl güveniyorsanız, otellerimizin mutfağına da aynı şekilde güvenebilirsiniz. 39 yıldır bu işin içindeyim. Bu konuda bazı şüpheleri olanlar var. Onlara şunu söylemek istiyoruz. Otel mutfaklarına tüm ürünler, kalite kontrolü sonrasında alınır. En taze, en iyi ürünler kabul edilir. Hiçbir aşçı, adının kötüye çıkmasını istemez. Bu yüzden otele giren tüm ürünleri, sanki kendi mutfağına alıyormuş gibi seçer. Otellerde artık şov ocakları var. Bu ocaklarda her şey sıcak sıcak yapılıyor ve öyle sunuluyor. Kısaca tüm mutfaklarımız 5 yıldızlı” diye konuştu.
  "MUTFAĞIMIZA SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR"
  TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ise, turizm sektörüne gastronominin yön verdiğine dikkat çekti. Anadolu mutfağını uluslararası arenaya taşımak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yıl önce bu konuyu gündeme getirdiğini hatırlattı. Yılmaz, “O günden itibaren biz de çalışmalarını hızlandırdık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde yüz haklı. Kendi öz sermayenize sahip çıkmazsanız, mutfağın olmadığı yerde turizm de olmaz. Dünyaya kendinizi nasıl tanıtacaksınız? Bu yüzden 7'den 70'e herkesin mutfağımıza sahip çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
  GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, organizasyonda emeği geçen şeflere plaket takdim etti. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: ENVER ÖNDER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık