HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Festivalde zeytinin önemi vurgulandı

Zeytin Festivalinde ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Dilara Koçak zeytinyağının faydalarını ve sağlıklı beslenme sırlarını izleyenlerle paylaştı. Zeytinyağı ile yapılacak pek çok yemek tarifinin olduğunu, pek çok kullanım şekli bulunduğunu söyleyerek bu konuda şifreler verdi.

Festivalde zeytinin önemi vurgulandı
  • 04 Kasım 2018, Pazar 19:37

  festivale Yunanistan’dan konuk olarak katılan, mutfak sanatı, mutfak ve yiyecek içeceklerinin yönetimi ve organizasyonu konusunda uzman olan Yunan Gastronomisinee Tolis Anastasios ve ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü şefi, TAFED Milli Takım Direktörü şef Ozan Güngör Ada Beyi Pilaki ve Arpalı Karides yemekleri yaptılar. 
  BİNLERCE YILLIK MİRASA ZARİF DOKUNUŞLAR
Zeytinyağı tadımcısı Elvan Uysal Bottoni ve şef Aylin Yazıcıoğlu ülkemizde ve dünyada zeytinin ve zeytinyağının önemini anlattılar. Şu anda teknoloji sayesinde zeytinlerin hiç oksijen görmeden dalda neyse sıkım aletinden çıktığında da aynı aromaları koruması sağlanabildiğini, Zeytinyağı da pek çok konu gibi karşılıklı etkileşimle gelişen, iyileşen bir ürün olduğunu, binlerce yıllık mirasa insanın zarif bir dokunuşunun önemsenmesi gerektiğini söylediler.
  ZEYTİNYAĞI İLE YEREL YEMEKLER
Türk ve Yunan mutfağının en önemli şeflerinden Maria Ekmekçioğlu, Kuşadalı şef Abdullah Şeker “Komşuda Pişer Bize De Düşer” dedikleri gastroshowlarıyla iki yaka mutfağının yöresel yemeklerini buluşturdular. TV programlarıyla tanınan şef Hümeyra Aydoğdu’nun “Yerelin Sevdalısıyız” başlıklı gastroshowu da festival ziyaretçilerinin beğenisini kazandı.
 ANTİK ÇAĞDAN GÜNÜMÜZE ZEYTİN
 Etkinlikte ayrıca Eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Gazeteci ve Yemek Araştırmacısı Nedim Atilla’nın konuşmacı olarak yer aldığı ”Antik Çağda Zeytin” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide, Batı Anadolu’da bilinen en eski zeytinyağı işliğinin tarihi 2 bin 600 sene öncesine dayandığı ve İslami kültürde zeytin bilinen ve değer verilen bir ağaç olduğu, Kuran-ı Kerim’de birçok yararlı ağaç ve meyve arasında, sık sık zeytine ve zeytinden elde edilen yağa gönderme yapıldığı anlatıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: ENVER ÖNDER

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık