HAKAN ÇAĞLAR ERÜRKER

Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Dededen toruna pidecilik

Yenipazarlı Kazım Usta, lezzetlerine yenilikler ile kalite katmaya devam ediyor. Dede mesleğini Aydın’da devam ettiren Kazım Tütüncüoğlu, Ses Gazetesi ve Kanal 58'e konuştu. Yenipazarlı Kazım Tütüncüoğlu, yaklaşık 35 yıldan beri pidecilik mesleğinin içinde yer alıyor.  

Dededen toruna pidecilik
  • 09 Aralık 2017, Cumartesi 12:45

Pidenin başkenti Yenipazar’da 1972 senesinde dünyaya gelen Kazım Tütüncüoğlu, Aydın’da dede mesleği olan pidecilik mesleğini yaşatıyor. Tütüncüoğlu, dedesinden babasına, babasından da kendisine geçen pidecilik macerasını anlattı. 
  "DEDE MESLEĞİNİ YAŞATIYORUZ"
  Aydın’da dede mesleğini yaşattığını söyleyen Kazım Usta, “1972 yılında Aydın’ın Yenipazar ilçesinde doğdum. Adım Kazım Tütüncüoğlu. Dededen bugüne 3. kuşak olarak dede mesleğini devam ettiriyoruz. Dedem Ekmekçi Kazım, babam Pideci Erol ve Erol’dan da bana geçen 3. kuşak mesleğimi severek yapıyorum. 8-9 yaşında pideci babamın yanında yetiştim. Ortalama 35 yıldan beri bu mesleğin içindeyim. Aydın'da 2. şubemi açalı 8 ay oldu. Şu anda 45 çalışan arkadaşlarımız var ve hepsi de sigortalı” dedi.
  "4 MASADAN BURAYA GELDİK"
  Yenipazarlı Kazım Usta, ilk dükkan açtıklarında 4 masalık küçük bir yer tuttuklarını belirtti. Kazım Tütüncüoğlu, “Yenipazar’da atalarımız var. Annem orada. Ara ara gidiyoruz Yenipazar’a, iş hayatı Aydın’da olduğundan. İlk merkez şubemizi açtığımızda 4 masalık bir dükkandı. Eşim, ben ve oğlum çalışıyorduk, hiç personel yoktu. Ama şu andaki halimizden dolayı mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.
  PİDE FESTİVALİ YAPMALILAR
  Pide Festivali'nde protokol üyelerine jest yapan Kazım Usta, “Sayın belediye başkanının katkılarıyla ve diğer esnafların katkılarıyla pide festivali çok güzel oldu. Her memleketin tadı ve lezzeti varsa biz niye devam ettirmeyelim? Çok güzel bir festivaldi, herkese teşekkür ederim. Ben buradan destek olmak için başkanı aradım. Ben de jest olsun diye protokol üyelerine tahinli pide ikram ettim” diye konuştu. 
  AYDIN’IN EN İYİ USTALARI
  Pidenin yanında çeşitlerini arttıran Kazım Usta, şunları kaydetti: “Pide üzerine mesleğimiz ama 2. şubemizde çorba, kebap, pide ve döner çeşitlerine girdik. Aydın’ımızın en güzel ustaları burada. Bilmeyenlerin gelip tatmalarını isterim. Masalara bıraktığımız anı defterini müşterilerimiz yazıyor ve biz gece onları okuyup, hata yapmamaya çalışıyoruz. Şikayetler oluyor mu, oluyor zaten şikayeti bulunmayan esnaf olmaz."
  DÜRÜM TAHİNLİ PİDE
  Kazım Usta, masalarda anı defteri tuttuklarını kaydetti. Tütüncüoğlu, “Tahinli pidenin üstünde ceviz, Antep fıstığı ve dondurma ile süslüyoruz. Aydın’da bütün esnaflar dürüm tahinliyi yapıyorlar. Diğer pide çeşitlerimiz de var. Tüm Aydın halkını ve dışarıdan gelen misafirlerimizi en iyi şekilde hizmet vermek için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak:

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık