Son dakika haberleri- Aydın'ın haber sitesi SES Gazetesi'nde

Organik kaz eti, Nazilli halkının ayağına geldi

Nazilli Yeni Sanayi Mahallesi’ndeki Altuntaş Çiftliği’nde organik gıdalarla beslenen kazlar, müşterilere temizlenip tuzlanarak dondurulmuş halde teslim ediliyor. Kazın eti kadar yumurtası da rağbet görüyor. 

Organik kaz eti, Nazilli halkının  ayağına geldi
  • 31 Aralık 2018, Pazartesi 17:10

  Osman Altuntaş, Nazilli Yeni Mahalle 1024 Sokak’ta bulunan çiftliğinde organik kaz ve kaz yumurtası üretiyor. Kendisine ait 8 buçuk dönümlük portakal bahçesinde geçen mayıs ayında 100 bin lira sermayeyle kurduğu kaz çiftliğinde linda ırkına mensup 300 adet kazı yetiştiren Osman Altuntaş, yalnızca organik kaz yetiştirerek satmakla kalmıyor, aynı zamanda portakal bahçesinin tüm masraflarından da kurtulmuş oluyor. Altuntaş Kaz Çiftliği adını verdiği tesisinde yetiştirdiği kazların hem bahçedeki yabani otları yiyerek, hem de gübre bırakarak bahçenin tüm bakımını sağladıklarını belirten Osman Altuntaş, kazlarından yalnızca et değil çok değerli olan kaz yumurtası da elde ediyor. 
  ORGANİK GIDALARLA BESLENİYORLAR 
  Kasım’dan Şubat’a kadar bir kazdan 60 yumurta elde eden Osman Altuntaş, yumurtanın tanesini 5 liradan, kaz etinin kilosunu da 50 liradan müşterilerine ulaştırıyor. Kazları tamamen organik ürünlerle beslediğini ifade eden Altuntaş, “Pazarlardan lahana yaprakları ve sebze artıkları toplayıp getiriyoruz. Bunun yanında organik buğday ve mısırdan oluşan yem veriyoruz. Bu işi yapmak hiç zor değil ama Söke’den Afyon’a kadar bizden başka bu işi yapan yok. Oysaki kaz çiftliği yapmak için uygun birçok arazi var. Ben bu işi herkese tavsiye ediyorum” sözleriyle kaz çiftliklerinin yaygınlaşması gerektiğini ifade etti. 
  “HER ŞEYİYLE FAYDALI VE LEZZETLİ”
  Kazın etiyle, ciğeriyle ve yumurtasıyla çok değerli bir besin kaynağı olduğunu belirten Altuntaş, “Eti mutlaka tadılması gereken bir lezzet. Ciğeri zaten bilindiği gibi çok değerli. Yumurtası da normal bir yumurtanın iki katı büyüklüğünde ve vitamin olarak da normal yumurtadan çok daha faydalı. Bir kez deneyenlerin tekrar yemek isteyeceklerinden eminim” dedi. 
  Sipariş veren müşterilerine kazı temizleyip tuzladıktan sonra dondurulmuş halde teslim ettiklerini belirten Altuntaş, pişirme tarifini de verdi. Dondurulmuş kazın önce iki saat haşlanması ve sonra bir saat kadar da fırında pişirilmesi gerektiğini söyleyen Altuntaş, “Kazın haşlama suyu da eti kadar değerli ve faydalıdır. Bu suyla yemek yapabilirler” diye konuştu. 


 

HABERE AİT RESİMLER


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
sanalbasin.com üyesidir
NAMAZ VAKİTLERİ
Nazilli Belediyesi Tanıtım
yukarı çık